Menu
RSS

Antalya'da ATM Faresi 6 Turist Yakalandı

Antalya'da ATM Faresi 6 Turist Yakalandı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ülkemize tatil amacı ile gelen yabancı ülke vatandaşlarının banka kartlarını kopyalayarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 6 şüpheli yakalandığı belirtildi.

Olayla ilgili açıklama şöyle;

“Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye kullanılması” suçları içerisinde yer alan şüphelilerin suç faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda;

Ülkemize tatil amacı ile gelen yabancı ülke vatandaşlarının banka kartlarını kopyalayarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen M.Z, E.H, A.H, A.M, F.N. ve A.A. isimli 6 şüpheli şahıs, 07 Nisan günü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalandı.

Şahısların ikamet, işyeri ve otolarında yapılan aramada;

  • Yabancı ülke vatandaşlarına ait kopyalanan banka kartlarını nakit paraya çevirmek için kullandıkları anlaşılan 2 adet pos cihazı,
  • Kopyalanan kartlara ait 33 adet pos slibi ve tahsilat makbuzları,
  • 4 adet cep telefonu,
  • 2 adet flash bellek
  • Polis Telsiz Frekansına ayarlı vaziyette 1 adet el telsizi ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler 08 Nisan günü adli makamlara sevk edildi. Halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, haksız kazanç elde etme girişimlerini engellemek için Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir.

yukarı çık
0
Paylaşım