Menu
RSS

Apartman Yöneticisini Öldürmekten Yargılanan Babayla Oğluna Tahliye

Apartman Yöneticisini Öldürmekten Yargılanan Babayla Oğluna Tahliye

Antalya’da çıkan kavgada apartman yöneticisi İbrahim Barut'u öldürmekten yargılanan emekli öğretmen Ahmet İ. ile oğlu Seçkin İ.'nin tahliyesine karar verildi. Antalya'da geçen yıl 23 Ekim'de Güllük Caddesi'ndeki bir apartmanda yöneticilik yapan İbrahim Barut ile emlakçılık yapan

emekli öğretmen Ahmet İ. ve konservatuvar öğrencisi oğlu Seçkin İ. arasında tartışma çıktı. Apartmanda kiraya verilen bir daireyle ilgili çıkan tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü.

Dövüldüğünü söyleyen Barut, Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra Ahmet İ. ile Seçkin İ.'yi şikayet için gittiği polis merkezinde fenalaştı. Tekrar Atatürk Devlet Hastanesi'ne giden Barut'un beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

Yoğun bakıma alınan Barut, 2 ay sonra vefat etti. Olaydan sonra tutuklanan Ahmet İ. ile Seçkin İ. hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılandıkları mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Ahmet İ. ile Seçkin İ., İbrahim Barut'a vurmadıklarını iddia etti.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanıkların iştirak halinde ölümle sonuçlanan kasten yaralama fiilinden 12 yıla kadar hapsini ve tahliyesini talep etti.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, iki sanığın tahliyesine karar verdi.

Mahkemenin iki sanıkla ilgili verdiği tahliye kararı, hayatını kaybeden İbrahim Barut'un yakınlarının adliyeden gözyaşları içinde ayrılmasına neden oldu.

yukarı çık
0
Paylaşım