Menu
RSS

Antalya ‘da Ak Parti'den İstifa Etti DP'den Aday Oldu

Antalya ‘da Ak Parti'den İstifa Etti DP'den Aday Oldu

31 Mart yerel seçimlerine Demokrat Parti İbradı’da Bülent Saylağ ile giriyor. AK Parti İbradı Belediye Meclis üyesi Bülent Saylağ AK Parti’den istifa etti ve Demokrat Parti’ye katıldı. Bülent Saylağ’a DP rozetini Ankara’da Genel Başkanı Gültekin Uysal taktı.

Seçim ittifaklarının, partilerin tercihleri olduğunu belirten DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Genel merkezler anlaşınca seçmenin oyunu çek, senet cirolarcasına bir diğer siyasi partiye yönlendirebilmek gibi bir imkan yok.

Demokrat Parti'nin çabası milletimizin seçeneklerini, alternatiflerini çoğaltmaktır" dedi.

Kutuplaşma Var

Uysal, “Temel perspektif olarak Türkiye'de çok uzun süredir ortak değerler etrafında bir kutuplaşma var. Ülkemizde ister istemez her siyasi partinin çok dar alanlara sıkıştıklarını görüyorum.

İktidar partisi, İstanbul ve Ankara'yı kaybetmemek adına bir strateji belirlemiş. Diğer siyasi partiler de sanki Türkiye'den kadastro geçmiş gibi İstanbul'un 8- 10 ilçesi, Ege'nin belirli vilayetleri, kendi mülkiyetlerine yazılmış tapu gibi

saiklerle hareket ediyorlar” şeklinde konuştu ve İbradı Belediye Başkan adayı Bülent Saylağ’a “hayırlı olsun” dedi.

Ganimet mi Paylaşıyorsunuz?

DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, 31 Mart seçimlerinin Antalya’da çok farklı geçeceğini belirtirken “Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi ülkeyi iki kutup haline getirdiler.

Adeta toprak paylaşır, mal paylaşır, ganimet paylaşır gibi şurası sizin burası bizim hesabı yapıyorlar. Bu tür hesaplar içerisinde olanlar bilmelidir ki milletin de bir hesabı var” ifadesini kullandı.

Yeter Söz İbradı Halkının

DP rozetini takan Bülent Saylağ ise “31 Mart’ta inanıyorum ki İbradı ve Antalya’nın tamamı ‘Yeter söz milletindir’ diyerek çıkar ve menfaat guruplarına değil gerçek anlamda hizmet etmek isteyenlere oylarını verecektir.

Demokrat Parti ülkemizde demokrasi konusunda gelişmelere imza atmış, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar yetiştirmiş önemli bir partidir. Son yaşanan ittifaklarla birlikte vatandaşımız tercih yapmakta zorluk çekeceği bir noktaya geldi.

Vatandaşları tercih yapmaları konusunda rahatlatmak, halkımızla birlikte demokrasiye sahip çıkmak ve dayatmalara karşı ‘Yeter söz İbradı halkının’ demek için Demokrat Parti’den aday olmaya karar verdim” açıklamasında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım