Menu
RSS

Antalya’da Adliyeye Engelliler İçin 5 Kayar Asansör

Antalya’da Adliyeye Engelliler İçin 5 Kayar Asansör

Antalya’da adliyeye gelen bedensel engellilerin hizmet binasına daha rahat ulaşabilmesi için yapılan 5 kayar asansör hizmete açıldı. Adliye girişinde rampa bulunmasına rağmen engelli bireyin rahatı için yapılan asansörlerin fonksiyonel özellikleri dikkat çekiyor.

Açılan ve katlanabilen lift kayar asansörleri inceleyen başsavcı vekilleri Hayrettin Tızlak, Gürkan Küçük, Savcı Niyazi Yar, engelli vatandaşın rahatı için adliye içerisinde ve dışarısında birçok hizmetin verildiğini belirtti.

DİĞER DÜZENLEMELER

Antalya Adliyesi'nde açık ve kapalı alanların engelli erişimine uygun hale getirilmesi için birtakım düzenlemeler yapılırken, son olarak engelli yürüyüş yolu, Braille Alfabesi baskılı kat ve vaziyet planları, yönlendirme levhaları, uyarı sistemi, 4 adet engelli tuvaletinin standartlara uygun hale getirilmesi ve akıllı işitme sistemi faaliyete girmişti.

Daha önce de vatandaşların çocuklarının daha iyi vakit geçirebilmesi için çocuk bahçesinin kurulduğu Antalya Adliyesi'nin Meltem Mahallesi'ndeki personel girişinin bulunduğu noktada ise yetişkinler için spor oyun alanı kurulmuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım