Menu
RSS

Antalya’da 2 Mahallede ‘Otopark’ Referandumu

Antalya’da 2 Mahallede ‘Otopark’ Referandumu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Giritli Parkı için üç mahallede kararını aldığı referandum başladı. 16 bin seçmen ve bölge esnafının oy kullanacağı referandum saat 17.00’ye kadar sürecek. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Giritli Parkı, Şarampol Projesi

kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark alanına çevrilmek istenince bölgede yaşayan halkın bir bölümünden tepkiler gelmiş Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel park için referandum düzenlenmesine karar vermişti.

Bu kapsamda Cumhuriyet ve Üçgen Mahallesi’nde yaşayan 16 bin seçmen kütüğünde kaydı olan mahalle sakinleri ve Şarampol esnafı bugün 08.30-17.00 saatleri arasında muhtarlıklarda kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı. Oy kullanmaya genç, yaşlı, engelli vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Hayır Cephesiyle Tartışma

Referandum sürecini Üçgen Mahalle Muhtarlığı’nda takip eden Antalya büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Ak Parti Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir ve 22. Dönem Antalya Eski Milletvekili Tuncay Ercenk ile CHP Muratpaşa ilçe Başkanı Ahmet Kumbul arasında bardak ve broşür tartışması yaşandı.

Seçim ortamının sağlıklı olmadığını iddia eden hayır cephesi, Birol Ekici ve Ak Parti Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir ile sözlü tartışma yaşadı. Hayır cephesi oy kullanımından sonra bardak dağıtılamayacağını iddia ederken Genel Sekreter Birol Ekici, ise bardakların Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hediyesi olduğunu söyledi.

Parka 7 Katlı Otopark Yapılacak

Referandumdan evet çıkarsa Büyükşehir tarafından parkın yarısına otopark yapılacak. Giritli Evi yıkılmazken, toplam 180 araç kapasiteli 7 katı otopark yapılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım