Menu
RSS

Antalya CKD: Nilüfer Deveci’yi Milletvekili Olarak Görmek İstiyoruz

Antalya CKD: Nilüfer Deveci’yi Milletvekili Olarak Görmek İstiyoruz

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi, CHP Antalya milletvekili aday adayı Nilüfer Deveci’yi milletvekili olarak görmek istediklerini belirttiler. CKD Antalya Şubesi Yönetimi toplanarak önümüzdeki 24 Haziran Genel Seçimleri için yol haritalarını belirlediler.

Şube binasında yapılan yönetim kurulu toplantısında, önümüzdeki 24 Haziran Genel Seçimlerinde Cumhuriyet değerlerinden ödün vermeyen, laikliği temel ilke olarak kabul eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda

hiçbir taviz vermeden ilerleme çabası gösteren kişilerin meclise girmesi gerektiğini belirttikten sonra, Antalya’daki milletvekili aday adayların içesinde bu özellikleri taşıyan kişilerin desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

CHP Antalya’dan milletvekili aday adayları arasında Nilüfer Deveci’nin mutlaka CHP’nin milletvekili aday sıralamasında seçilecek yerden olması gerektiği ortak düşünce olarak belirtildi.

CKD Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar bu konuda şunları söyledi:

‘Cumhuriyet Kadınları Derneği büyük bir ailedir. Ailede herkes birbirine sahip çıkar. Bizden önce derneğimizde başkanlık yapmış olan CHP milletvekili aday adayı Nilüfer Deveci, dernek başkanlığı yaptığı sırada oldukça başarılı çalışmalara imza attı.

Dernek Başkanlığı sırasında Deveci, cumhuriyet kadınlarının her mücadelesine katkıda bulunmuş, onların dernek binasına gelip gitmesini sağlamış, dernek üyelerinin her derdinde yanlarında olmuştur.

Bizler de CKD Antalya Şubesi olarak yönetim kurulunu toplayıp, CKD’yi mecliste nasıl temsil edilebiliriz, ne noktada olabiliriz dediğimiz zaman elbette ilk aklımıza gelen isim Nilüfer Deveci olmuştur.

Bu bizim CKD ailesi olarak yapmamız gereken bir durumdu. Etik olan da budur zaten.

Nilüfer Deveci’nin mücadelesini, emeğe saygısını, ilkeli duruşunu, cumhuriyet değerlerine bağlılığını sürekli takip ettiğimiz için onun çalışmalarının neler olduğunu iyi biliyoruz.

Antalya’nın varoşları diye tabir edilen alanlardaki ve CHP’nin ne yazık ki yeterince ulaşamadığı yerlerdeki kadınlarımızı aktif siyasetin içerisine çekerek, ‘siz bu ülkede varsınız, önemlisiniz’ noktasında kadınların kendi kimliğini,

kendi benliğini ortaya çıkardığı için kendisine desteğimizi veriyoruz. Tüm bu sebeplerden dolayı, bu dönem ülkenin yaşadığımız şu süreçte zaten kadın dayanışmasına ihtiyaç var. Kadınlar siyasette olmalıdır.

İşte Nilüfer Deveci’nin kadınları siyasete çektiğini izlediğimiz için de bir adım öndedir bize göre. CHP’deki tüm kadın aday adaylarına da saygımız var.

Kadın adaylarının birikimleri olduğu için, vekil adayı olup ülkede biz de varız dedikleri için saygımız sonsuz, kadın aday adaylarına desteklerimiz her daim var ama Nilüfer Deveci’nin mecliste mutlaka olması gerektiğine sonuna kadar inanıyoruz’

yukarı çık
0
Paylaşım