Menu
RSS

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: Balbey’de Neler Oluyor?

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: Balbey’de Neler Oluyor?

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin yaptığı yazılı açıklamada Balbey Mahallesi’nde oturanların zorla ön protokol imzalatmaya çalışılması hakkında şikayetler geldiğini söyledi. Şahin Balbey Mahallesi’nde yapılacak restorasyon çalışmalarına karşı olmadıklarını

ancak mahalle sakinlerinin kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti. Şahin açıklamasında şunlara değindi:

“Antalya’nın merkezinde kalan ve 50’nin üzerinde korumaya alınmış tarihi binanın restorasyonu ve gerçek bir planlama ile ikinci Kaleiçi olabilecek Balbey mahallesinde neler oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projesi bile olmayan bir proje adı altında danışman firmanın yetki ve sorumlulukları belli olmayan görevlileri tarafından baskı ve tehditkâr bir tavırla Balbey mahalle sakinlerimizden yol kenarlarında bulunan arsa ve binalar için yeni çıkan yasa bahane edilerek ön protokol imzalattırılmaya çalışıldığına dair şikâyetler gün be gün artmaktadır.

Bizleri her fırsatta yapılanlara karşı diye eleştiren TABELACI BAŞKAN’a şunu söylüyoruz. Yapılana karşı değiliz. İsteğimiz Balbey mahalle sakinlerinin akıllarındaki soru işaretlerinin kaldırılması, yapılacak olan projenin şeffaf bir şekilde mahalle sakinlerine anlatılması.

Arsa ve bina sahiplerine verilecek kat karşılığı paylarının net olarak açıklanmasıdır. Daha önce yapılan açıklamalarda mahalle sakinleri ve sivil toplum görüşleri alınarak hayata geçirilecek denen proje neden şimdi gizli saklı yapılmaktadır. Balbay mahalle sakinlerimiz yalnız değildir.”

yukarı çık
0
Paylaşım