Menu
RSS

Antalya CHP İlçe Başkanı Şahin: AKP’li Belediyelerin Yolsuzlukları Onandı

Antalya CHP İlçe Başkanı Şahin: AKP’li Belediyelerin Yolsuzlukları Onandı

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin yaptığı yazılı açıklamada AKP'li belediyelerin yolsuzlukları Sayıştay tarafından onandı dedi. Raporlarda AKP’li belediyeler hakkında Sayıştay tarafından hazırlanan raporlardaki

yolsuzluk olaylarını derleyen Şahin, “AKP iktidarı, bu yolsuzlukların hesabını sormak yerine eğer üstünü kapatmaya çalışırsa, kendileri bu yolsuzlukların altında kalacaktır” dedi.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in yazılı açıklaması şöyle:

“Sayıştay'ın Belediyeler ve Bağlı İdarelerle İlgili 2017 Denetim Raporu'nda, AKP'li belediyelerde yaşanan skandallar gün yüzüne çıktı.

Sayıştay'ın raporu sonrası ortaya çıkan, kamuoyunda şok etkisi yaratan skandallar, vatandaşa hizmet için kullanılması gereken kamu kaynaklarının yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini göstermektedir.

Sayıştay raporlarına yansıyan yüzlerce usulsüzlükler arasında şunlar öne çıkmaktadır:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) kaçak su kullandığı anlaşıldı.

AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Melih Gökçek’in, KDV'yi düşerek mal ve hizmet alımı harcamalarını 3.3 milyar lira eksik gösterdiği ortaya çıktı.

AKP'li Güngören Belediyesi'nin resmi araçlarını yaz tatillerinde ve hafta sonu özel işlerinde kullanıp, tüm yakıt, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin de belediye bütçesinden karşılayanlar olduğu belirlendi.

Yalnızca 1 metre hortuma 78 lira ödeyen AKP'li Arnavutköy Belediyesi afişe oldu.

Sayıştay denetçileri tuttukları raporda, Kepez Belediyesi'ndeki 14 milyon 968 bin TL tutarındaki bazı arsa, arazi ve bina gelirlerinin muhasebe kaydının yapılmadığının notunu düştüler.

Ayrıca raporda, belediyede çalışan kadrolu işçi ve personelin kıdem tazminatı karşılığı ayrılması gereken 8 milyon 895 bin TL’nin de hesaplarda bulunmadığı kaydedildi.

Bursa’ya yapılan AKP'li belediyenin gezisine 648 kişi götürülse de, geziyi düzenleyen yüklenici firmaya 10 bin kişilik para ödendiği anlaşıldı.

AKP'li Fatih Belediyesi’nin 1 Milyon 409 bin 228 lira zarara uğratıldığı bu raporlar sayesinde ortaya çıktı.

Sayıştay'ın raporu sonrası, savcıların harekete geçerek söz konusu usulsüzlüklerle ilgili işlem yapması beklenirken, tüm bu raporları hazırlayan denetçilerin başı olan, Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker görevden alındı.

Sayıştay'dan yapılan açıklamada, 'kendi isteğiyle' düz üyeliğe döndüğü öne sürüldü.

Yorumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

AKP iktidarı döneminde, birçok kamu kurumunun harcamaları Sayıştay denetiminden çıkarılarak, yolsuzlukların önü açıldı. Birçok kamu kurumunun Sayıştay denetiminden çıkarılmasının nedenini, AKP’li belediyelerde yapılan yolsuzluklar göstermektedir.

Muhalif belediyeleri baskı altında tutmak için, yerel yönetimleri Sayıştay denetiminden çıkarmamaktadırlar. Ancak bu silah kendi ellerinde patlamış durumdadır.

AKP iktidarı, bu yolsuzlukların hesabını sormak yerine eğer üstünü kapatmaya çalışırsa, kendileri bu yolsuzlukların altında kalacaktır”

yukarı çık
0
Paylaşım