Menu
RSS

Antalya CHP M.Paşa İlçe Başkanı Şahin: Tapu Sorununun Kaynağı Sensin Tabelacı Türel!

Antalya CHP M.Paşa İlçe Başkanı Şahin: Tapu Sorununun Kaynağı Sensin Tabelacı Türel!

Cumhuriyet Halk Partisi M.Paşa İlçe Başkanı Şahin yaptığı yazılı açıklamada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Kızılarık, Kızıltoprak ve Yeşildere (Zeytinköy) mahallelerinde Yaşanan tapu sorununu çözeceğiz sözünü sert bir dille eleştirdi.

Şahin açıklamasında “Tabelacı Başkan Menderes Türel, Kızılarık, Kızıltoprak ve Yeşildere (Zeytinköy) mahallelerinde yaşanan mülkiyet sorunlarından dem vurarak, bu sorunu çözeceklerini belirtmiş” diyerek şöyle devam etti:

“Şimdi Bazı Gerçekleri Açıklığa Kavuşturalım

Kızılarık, Yeşildere ve Kızıltoprak Mahallerinde yer alan Vakıflar ait taşınmazlar nedeniyle yaşanan mülkiyet ve tapu sorunun çözümü noktasında, Muratpaşa Belediyemiz tarafından, ‘4706 sayılı Hazineye ait taşınmazların

değerlendirilmesi hakkındaki kanun’ çerçevesinde taşınmazların Hazine’ye ardından belediyeye devri için birçok girişimde bulunmuştur. Yıllardır süren bu girişimlere istinaden; Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan 15.06.2017 tarih ve 4337 sayılı yazıda,

Kızıloprak ve Yeşildere Mahallelerindeki vakıf taşınmazları ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürütüldüğü belirtilmiştir.

Aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu bölgedeki mülkiyet sorunuyla ilgili hiçbir adım atılmamıştır!

Şimdi Tabelacı Başkan’ın Kendisine Sormak İstiyoruz;

5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevdesin, bu sorunu çözmek için şimdiye kadar niye hiçbir adım atmadın?

Muratpaşa Belediyemizin yetkili organları tarafından, Kızıltoprak, Kızılarık ve Yeşildere Mahallerinde yer alan Vakıf arazilerindeki tapu sorunun çözümü için defalarca girişimlerde bulunulmasına rağmen, sen bu sorunu çözmek için şimdiye kadar ne yaptın?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bahsi geçen mahallelerde yer alan, mülkiyet sorunlarının başlıca kaynağı olan vakıf taşınmazları ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütüldüğü vurgulamış.

Tabelacı Başkan; biz şimdiye kadar bu sorunun çözümü ile ilgili attığın hiçbir adımı görmedik!

Senin hiçbir sorunu çözme, vatandaşın derdine derman olmak gibi bir kaygın yok Tabelacı Başkan!

Tapu sorununu çözeceğiz diye insanları kandırıyorsunuz, bu noktada adım atmaya çalışanlara da köstek oluyorsunuz!

Siyasi kampanyana alet etmeye çalıştığın bu halk 31 Mart’ta sandıkta sözünü söyleyecektir!”

yukarı çık
0
Paylaşım