Menu
RSS

Antalya'da CHP’li Kadınlar Bahriye Üçok’u Andılar

Antalya'da CHP’li Kadınlar Bahriye Üçok’u Andılar

Antalya CHP İl Kadın Kolları öncülüğünde, aydınlanma liderlerinden Bahriye Üçok, ölümünün 27. Yılında anma etkinliği düzenlediler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra CHP Antalya il kadın kolları yöneticisi Özlem Saday Bahriye Üçok’un geçmişini anlattı.

Daha sonra konuşan CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Bahriye Üçok’un öğretmenlik yaptığı kürsüde, Milletvekilliği yaptığı parlamentoda, evinde, yaşamında, her yerde "Aydınlanmanın Kadını" olmuştur dedi.

AKP Sayesinde Eğitim Sistemimiz Çarpıklaştı

Deveci Laikliğin bir ülke için ne denli gerekli olduğunu anlatarak, mevcut hükümetin 15 yılda eğitim sistemini alt üst ederek çarpıklaştırdığını söyledi.

Deveci; “Dünyada laikliği kabul eden tek Müslüman ülke yani Türkiye'de kadının, dünya Müslüman ülkelerine örnek olduğu bir dönemde oy kazanmak uğruna, eğitimde programlar değiştirildi.

Geriye dönük, ortaçağda bile az görülen çarpık bir eğitim sistemine dönüşüm yapıldı.

Bilinçli ve sistemli olarak, bir partinin ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilen, bilimsellikten uzak, anti-laik, çağdışı bir müfredat ile Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimiz yok edilmeye çalışılıyor.

Bir ülkeyi geri bırakmak için, eğitim sisteminin bozulması yeterlidir. Tarih bunun örnekleriyle doludur.

Her gün gazetelerde, televizyonda gördüğümüz şiddet, taciz, tecavüz haberleri gibi şaşırtıcı haberler bu dönüşümü belgelemektedir.

Gerek sınav sistemlerinde, gerekse eğitim müfredat programları ile sürekli oynayarak 15. Yılda 7 Milli Eğitim bakanı; LGS, OKS, SBS, TEOG, ÖSS-LYS, 4+4+4 ve sistem değiştirerek; müfredattan Atatürk'ü çıkartarak; eğitim ve öğretim birliğini kaldırarak, neredeyse tüm okulları İmam Hatip'leştirmişlerdir.

Anayasa, Medeni Kanun ve Cumhuriyetsin nitelikleri göz ardı edilerek kamu hizmetinin sadece bir inanca yönelik düzenlenmesi ile toplum her açıdan ayrıştırılmaya çalışılıyor”

Müftülere Nikah Kıyma Yetkisi Laikliğe Bir Darbedir

Deveci daha sonra, son günlerde gündemi meşgul eden müftülere nikah kıyma yetkisi yasa tasarısını sert bir dille eleştirdi. Bu yasa tasarısının laikliğe indirilmiş diğer bir darbe niteliği taşıdığını vurguladı.

Deveci sözlerini şöyle tamamladı;

“Atatürk'ün heykellerinin kırıldığı, resimlerinin çöpe atıldığı ve O'na pek çok saldırının yaşandığı bir dönemde;

"Laiklikten dönüşü düzeltmek ekonomiyi düzeltmek kadar kolay değildir. Laikliği birinci planda tutmak; inanıyorum ki hem kadın haklarının hem de Türkiye'nin bütünlüğünü sağlamakta tek çıkar yoldur."

Diyen aydınlanma insanı Bahriye Üçok'un anısı önünde; yaşamları boyunca büyük bir kararlılık ve inançla aydınlık, bağımsızlık ve demokrasiyle yönetilen bir Türkiye mücadelesi verirken bombalarla, hain pusularla, suikastlerle katledilen tüm demokrasi şehitlerimiz saygıyla ve özlemle anıyoruz, milletçe saygıyla eğiliyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kararlılığımızı yineliyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım