Menu
RSS

Antalya CHP’li Erdem: ‘Türel’in Çılgınlıkları Bitmiyor’

Antalya CHP’li Erdem: ‘Türel’in Çılgınlıkları Bitmiyor’

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’e yüklenerek; Boğaçayı projesinin yeraltı sularını tuzlandıracak kadar, Yeşil Konyaaltı’nı çoraklaştıracak kadar, Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilini yok ettirecek kadar,

doğal dengeyi bozacak, tehlikeye atacak kadar tehlikeli ve Çılgın bir proje olduğunu söyledi.

İl Başkanı Erdem: Amacın; “Boğaçayı çevresinde imar rantı yaratmak mı? Yoksa Antalya’ya hizmet etmek mi? Antalya'da cazibe merkezi kıtlığı mı var? Amacın Antalya’ya hizmet etmekse; kentin çok ciddi sorunları var, onları çöz.” Dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel Boğaçayı’nda ‘Çılgın’ proje uygulamak istiyor Bu projesi gerçekten ‘Çılgın’;

Kentimizin içme suyunun karşılandığı bölgedeki yeraltı sularını tuzlandıracak kadar ‘Çılgın’,

Yeşil Konyaaltı’nı çoraklaştıracak kadar ‘Çılgın’,

Boğaçayı’nın getirdiği kum, çakıltaşı ve alüvyonlarla oluşan Antalya’nın dünyadaki alametifarikalarından olan Konyaaltı sahilini yok ettirecek kadar ‘Çılgın’,

Konyaaltı’ndaki doğal dengeyi bozacak, tehlikeye atacak kadar ‘Çılgın’.

Sayın Türel, Antalya’nın bütün sorunlarını çözdün de şimdi; 100 yıllardır akan Boğaçayı’na mı gözünü diktin? Amacın; Boğaçayı çevresinde imar rantı yaratmak mı? Kum ve çakıl ocağı oluşmasını sağlamak mı?

Yoksa Antalya’ya hizmet etmek mi? Antalya'da cazibe merkezi kıtlığı mı var?Amacın Antalya’ya hizmet etmekse; kentin çok ciddi sorunları var, onları çöz.

Sayın Türel; Hadi; Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Boğaçayı Kuyularının olduğu bölgeyi ‘mutlak koruma alanı’ ilan eden Bakanlar Kurulu Kararı’nı anlamadın, Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Başkanlığını yaptığın

Antalya Su ve Atık su İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Su Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliği’nden de mi bihabersin? 

Başkanlığını yaptığın ASAT’ın Su Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliği’nde Boğaçayı Mutlak Koruma Alanı’dır diyor bunu da mı bilmiyorsun?

Sayın Türel; ‘Çılgın’ projenle; Boğaçayı’nı, kazıp deniz seviyesinden aşağı çekeceksin, deniz suyunun içeri alınmasını ve yeraltı içme sularının tuzlanmasını sağlayacaksın.

Çekilen Yeraltı sularının yerini tuzlu deniz suyu doldurunca Konyaaltı’nı çoraklaştıracaksın. Boğaçayı; kum ve çakıl taşıyamayacağı için sahilin çekilmesine neden olacaksın.

Antalya’nın yeraltı sularını, sahilini yok edecek, kuraklaştıracak ‘Çılgınlıklardan uzak dur aklını başına al.

yukarı çık
0
Paylaşım