Menu
RSS

Antalya CHP Konyaaltı Belediye Bşk. A.Adayı Çevik: Kimse Beni Tutamaz

Antalya CHP Konyaaltı Belediye Bşk. A.Adayı Çevik: Kimse Beni Tutamaz

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Sebahat Çevik, CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığı’nda, Konyaaltı Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Çevik, “Boş sözlerle değil, edindiğim birikimle, ürettiğim projelerle, buradayım” dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığı önünde açıklamada bulundu. Çevik, “Bu bir açıklama değil, bu bir sözleşmedir. Ben sizlerle bir sözleşme yapmak istiyorum.

Siyasi söylemler arasına sıkışmış halkımızla bir sözleşme imzalamak istiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne söz veriyorum. CHP’nin halkçı politikasına uygulayacağım.

30 yıllık mimarlık hayatım, 10 yıllık birikimin ve liyakat duygumla Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na adayım. Yaptığım işlerde yüzlerce projeye imza attım. Boş sözlerle değil, edindiğim birikimle, ürettiğim projelerle, buradayım.

Bu gelir geçer bir heves değil. 10 yıldır ben belediyeciliğin okulunu okuyorum. 10 yıldır bu gün için hazırlanıyorum. Bu günlük heves değil, 10 yılın birikimidir” diye konuştu.

Kimse Beni Tutamaz

Artık kimse beni tutamaz diyen Sebahat Çevik, “Genel merkez ve yöneticilerim yanımda olduğu için çok mutluyum. Aldığım destekle geliyorum.  Artık beni kimse tutamaz. Size söz veriyorum.

Alışılmış klasik belediyecilikle değil, yeni nesil belediyeciliği gerçekleştireceğime söz veriyorum. Bir ayrım yapmadan, yurttaşlarımızın sorunlarını çözmeye geliyorum. Kimse kendini yalnız, çaresiz hissetmeyecek.

Konyaaltı Belediyesi bu halk için uyumaksızın çalışacak. Buna söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

Ben Bir Eş, Anne, Mimar Ve Proje İnsanıyım

Belediye başkanı olma durumunda yapacakları çalışmalarından da söz eden Çevik, “Bir belediye yol, kaldırım yapabilir, ancak önemli olan insanı yapmak. O binalarda yaşayacak insanlar yetişmesi daha önemli.

Üzerinde dekan yazan insanlar kadınlara oy vermeyiz diyen insanlarında hakkından geleceğiz. Bu kadınlar Türkiye’yi aydınlatmaya yetecek. Konyaaltı ve Türkiye’deki kadınlar bu ülkeye, bu şehre yön verecektir. Bunun için söz veriyorum.

Ben bir eş, anne, mimar ve proje insanıyım” şeklinde konuştu.

Çevik “Siyasetin kısırdöngüsünden sıkılmış, gelecek hayalleri kıstırılmış, beklentileri tam karşılanmamış halkımızla bir sözleşmedir. Müthiş bir Konyaaltı kenti isteyen, sorunların yaşanmadan önce önlendiği bir uygar yaşam arzulayan,

her arandığında karşısında hızlı çözüm bulmak isteyen Konyaaltılı kardeşlerimle bir sözleşmedir.

Bu sözleşme aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partimizledir. Partimizi yükseltmek, örnek sosyal demokrat belediyeciliğin ne demek olduğunu kanıtlamak ve dünya görüşümüzü uygulamalarla hayata geçirerek halkın hayallerini diriltmek üzere yapılan bir sözleşmedir.

30 yıllık mimarlık hayatım, 10 yıllık Belediye yöneticiliğimle, teknokrat ve bürokrat birikimlerimle tam liyakatimle Konyaaltı Belediye Başkanlığına adayım” dedikten sonra yapmak istediği projelere değindi.

Konyaaltı için hazırladığımız yüzlerce projenin bir kısmı şunlardır:

1.Akıllı Şehir Geliştirme ve Uygulama Merkezi açarak kamu kullanımını öncelleyen ve kentin tüm unsurlarını bir ortak bilgi ağında ilişki içinde buluşturan çağdaş uygulamaları hayata geçireceğiz

2.Belediye örgütünü, onun sahibi olan halkla organik bir paydaşlık modeliyle birlikte yöneteceğiz Genç Belediye isimli, doğrudan yönetime etki eden bir gençlik komitesi kuracağız.

3.İnovasyon Merkezi kuracağız.

4.Zamanın ruhuna ve yeni nesillerin ihtiyaçlarına uygun, insan odaklı sosyal belediyecilik yapacağız.

5.Halkla, kurumlarla ve iş dünyasıyla güçlü Paydaşlık Merkezi kuracağız.

6.Tarihsel ve kültürel değerleri koruyacak ve kullanma-koruma dengesinde halkın yararına sunacağız.

7.Sinan Değirmeni, Doyran Koruluğu, Roma Hamamı, Olbia Kanyonu, Geyikbayırı Kayalıkları ve Trebenna-Çağlarca ve Feslikan Yaylası gibi alanlarda turizm ve sosyal odaklı özgün projelerle turizmi kırsala da yayacağız.

8.Turizm Destek Masası kurarak turizm kalkındırma-geliştirme projeleriyle yeni cazip destinasyonlar üreterek sürdürülebilir turizmi ve ekonomisini sahilde ve kırsalda yeniden düzenleyeceğiz.

9.Doğa, Ekolojik değerler, İleri çevre uygulamalarıyla dünyanın çevre trendlerini yakalayacağız.

10.Hayvan Bakım ve Koruma Evi faaliyetleri içinde, su-yiyecek otomatlarını tüm Konyaaltı’nın uygun yerlerine yerleştireceğiz.

11.Kadınları sosyal ve ticari hayata çekecek ve üretime katacak bir Kadın Merkezi ve Kooperatifi kuracağız. (Bey Dağları Kadınları)

12.Gençler için Teknoloji ve Madde Bağımlılığı önleme merkezleri açacağız.

13.Emekli yurttaşlarımız için İkinci Bahar adıyla aktif eğitmen olacakları bir Deneyim Aktarma Merkezi kuracak, bu merkezde Fizyospor olanakları da sunacağız.

14.Akdeniz Müzesi ve Konyaaltı Kültür-Sanat Merkezi ile Konyaaltı’na simge olacak anıtsal bir müzeyle dünya çapında etkinlik merkezi yapacağız.

15.Konyaaltı’nı festivaller ve sanat şehri olarak yeni bir uluslararası markaya dönüştüreceğiz.

16.Sanatla güçlendirilmiş Konsept Cadde ve Sokaklarla kent hayatına renk ve hareket getireceğiz.

17.Kozmopolit toplumsal yapılar arasında kültür ve düşünce birliği sağlamak, halkı ideal ülküler etrafında toplamak, kırsal ile kent arasındaki ayrımı ortadan kaldırmak üzere semtlere Halkevleri kuracağız.

18.Dünya standartlarında tam engelsiz şehri yaratacağız.

19.Sağlıklı toplumun temeli ailedir: Aile Sağlığı ve Psikolojik Destek Merkezi kuracağız.

20.Talana, yağmaya karşı keskin önlemler alacak ve oluşan rantı halka ve kamu kullanımına aktaracağız.

21.Özel sektör ve devletle güçlü işbirlikleri kurarak halka hizmeti yükselteceğiz.

22.Esnafın ve iş adamlarının Belediye sorumluluğunda olan sorunlarına acil çözüm bulacak ve hızlı destek organizasyonu yaparak ticari hayatın önünü açacağız.

23.Büyük projeler için kamu kaynaklarının ötesinde uluslararası kaynaklar bulacak ve yerli ve yabancı yatırımcıları bölgeye yönlendirecek, istihdam ve ekonomiye katkı vereceğiz.

Antalya’da Bir Kadın İlk Kez Başkan Olacak

Çevik konuşmasını şöyle tamamladı:

“1800 yıl önce Perge’nin Belediye Başkanı olan Plancia Magna’dan sonra Antalya’da bir kadın ilk kez başkan olacak. Perge gibi Konyaaltı da altın çağını yaşayacak. Kente kadın farkı değecek.

Emaneti şansa bırakmıyorsunuz: Gücü ve yetenekleri kanıtlanmış profesyonel ellere bırakıyorsunuz: Başkanlık fırsatı verdiğinize asla pişman olmayacaksınız.

Bugüne dek hem merkezden hem de Antalya ve Konyaaltı’ndan gördüğüm teveccüh, bize mutluluk ve güç vermiştir. Adaylığım açıklandığında bambaşka bir Belediye dünyasıyla, dünyanın yükselen yeni belediyecilik anlayışıyla tanışacağınıza söz veriyorum.

Yarınlar kesinlikle bizim olacak ve hep birlikte gönül ve güç birlikteliğinde çok daha güzel günler yaşayacağız”

yukarı çık
0
Paylaşım