Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: 15 Vekilimiz Demokrasi Kahramanıdır

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: 15 Vekilimiz Demokrasi Kahramanıdır

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, partilerinden istifa ederek İyi Parti’ye katılan 15 milletvekilinin tarihe hain değil, kahraman olarak geçeceğini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara,

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyeleri Meclis Üyesi Songül Başkaya ve partililer katıldı.

“Ulusal Egemenlik Kısmı Yokmuş Gibi Kutlama Yapıyoruz”

Ulusal bayramların her geçen gün biraz daha yok sayılmaya çalışıldığını söyleyen CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul,

“Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ama ulusal egemenlik kısmı yokmuş gibi sadece Milli Eğitim Müdürü’yle meydanlarda 23 Nisan kutlamaları yapıyoruz” dedi.

 “Atatürk, Her Konuşmasında Ulusal Egemenlikten Bahsetti”

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarla ve ulusal egemenlikle ilgili sözlerini hatırlatan Kumbul, Atatürk’ün her konuşmasında ulusal egemenlikten, hürriyetten, özgürlükten, adaletten ve hukuktan bahsettiğini söyledi.

“Tarihe Hain Değil, Kahraman Olarak Geçecekler”

Sözü CHP’den istifa ederek İyi Parti’ye katılan 15 milletvekiline getiren Kumbul, “15 milletvekilimiz adaletin tesisine katkı olsun diye anası, babası, atası, ailesi gibi gördüğü partisinden istifa edip İyi Parti’ye üye olmuştur.

Ülkede demokrasinin tekrar tesisi için CHP elinden geleni 94 yıldır yaptığı gibi yapmaya devam edecektir. 24 Haziran’da seçimi kazanacağız. 15 milletvekilimiz tarihe hain olarak değil, kahraman olarak geçecektir” diye konuştu.

“23 Nisan’a Sahip Çıkalım”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal egemenliği taçlandırdığı, TBMM’ni açtığı tarihi günün yıldönümünde yine hep birlikteyiz.

Yedi düvele karşı verdiğimiz kurtuluş ve kuruluş savaşımızın şanlı günlerinden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza sahip çıkalım” dedi.

“Türkiye Tarihi Bir Dönüm Noktasında”

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız böyle bir dönemde çok daha büyük önem arz etmektedir. Bugün burada dosta düşmana karşı birlik ve beraberliğimizi koruduğumuzu gösterdiniz.

23 Nisanlara ve ulusal bayramlarımıza her zaman sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ederiz” diyen Daş, “Bugün gelinen noktada; vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve ulusal egemenliğimizin tehdit altında olduğu tarihi bir gerçektir.

Hiç kimseyi tahkir ve tahrik derdinde değiliz, hatta bunu yapanlara da şiddetle karşıyız ancak Türkiye tarihi bir dönüm noktasında” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım