Menu
RSS

Antalya CHP Gazipaşa Yargıya Gidiyor

Antalya CHP Gazipaşa Yargıya Gidiyor

Gazipaşa Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısında Belediye Başkanı Adil Çelik’in talebi üzerine Cumhuriyet Mahallesi 22 ada 35 parselin bulunduğu alanın(KOMBİ arsası) otel yeri olarak 49 yıllığına kiraya verilmesi için encümene yetki verilmesini oy çokluğuyla kabul etti.

Belediye Başkanı Adil Çelik’in "49 yıl sonra otel bizim olacak" şeklinde kamuoyuna müjdesini verdiği karara, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven sert tepki gösterdi.

Otel için ilk önce imar yapılması daha sonra ise hazırlanmış bir projenin meclise sunularak Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi gerektiğini belirten Başkan Güven, "Belediye Meclisi’nde gündem dışı gelen bu konu dikkatimizi çekti.

CHP olarak ilçemize otel yapılmasına, hizmet verilmesine karşı değiliz. Ama bu alınan kararda bir sürü soru işareti var. Bunlardan biri, 49yıllığına kiraya verilen yada verilecek şirket kim? 2-3 şirket ile görüşüldüğü konuşuluyor.

Peki bu şirketlerin bir projesi var mı? Nasıl bir otel yapacaklar? Belediye ile nasıl bir taahhütlü anlaşma yapacaklar, ortada bir anlaşma metni var mı? Bir yetki veriliyor ancak bu yetkinin ne olduğunu kimse bilmiyor.

Mecliste encümene verilen bu yetkinin tamamen ucu açık. Bize göre burayı 49 yıllığına kiralayacak yatırımcılar önce projelerini çizerler, kaç odalı olacaksa ne olacaksa Belediye’ye ne verilecekse bunlar görüşülür.

Ancak, Gazipaşa’nın menfaatleri ile çelişmiyorsa, işler hızlı gitsin diye encümene yetki verilebilir" dedi.

Ne İmar Ne De Proje Var

Otel yapılması için 49 yıllığına kiraya verilecek KOMBİ arazisinin bulunduğu yerde 18 uygulaması yapılmadığını yani imarı olmadığını belirten İlçe Başkanı Güven, "İmar olmayan yerde nasıl otel yapacağız? 49 yıllığına kira ne amaçla veriliyor.

İlk önce imar, daha sonra proje yapılması gerekir.  Projesi belli olmayan bir şeyin 49 yıllığına kiraya verilmesine karşıyız. Bu konuda kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz. Bundan ziyade otel ruhsatı için başvuran bir sürü şahıs var.

Hatta bunun içinde Ak Partililerde var. Gazipaşa’ya otel yapılacaksa bence ilk önce onlara öncelik verilmesi gerekiyor. İmar yapılan yerlerde biz Ak Parti, şu parti aramıyoruz.

Fakat yetki verilecekse bir proje olması ve yerin imarlı olması gerekir. O nedenle, KOMBİ arazisinin otel yeri olarak 49 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için yargıya gideceğiz" diye konuştu.

Gündem Dışı Tepkisi

Kasım ayı meclisine günden dışı getirilen Bakılar Mahallesi Hacımusa Çayı kenarındaki imarı 25 metre olan yolun 10 metreye düşürülmesi ile ilgili talebi de eleştiren CHP İlçe Başkanı Güven, "Bu ve benzeri talepler hep gündem dışı olarak meclise geliyor.

İmarı 25 metre olan yolun 10 metreye düşürülmesi konusu var. Ayrıca her yerde belediyeler yolları genişletmek için çaba harcarken, burada neden 10 metreye düşürülüyor?  Orada yeri olan şahıslarla bir kaç arkadaşımızla birlikte görüştük.

Oradaki vatandaşlar yolun aynı genişlikte kalmasını istiyor. Böyle bir şeyin gündeme gelmesi bile yanlış. Belediyenin kazandığı bir hak var ve imarı bile yapılmış. İnsanlardan yüzde 30’u alınmış bir yer neden 10 metreye düşürülüyor.

25 metrelik yol bile ileride o bölgeye yetmeyebilir. Bu talep bize ADETA, ’Herkes gider Mersin’e biz gideriz tersine’ atasözünü hatırlattı.

Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizden talebimiz, böylesine önemli konular gündem dışı olarak meclise getirilmesi ve ’Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle ani kararlar alınmasın. Gazipaşa’nın geleceğini ilgilendiren konuların öncelikle kamuoyunda tartışılması gerekir.

İşi bilen kişilerce araştırılması gerekir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım