Menu
RSS

Antalya Boğaçay'da Mülkiyet Satışı Bakanlar Kurulu'nda Onaylandı!

Antalya Boğaçay'da Mülkiyet Satışı Bakanlar Kurulu'nda Onaylandı!

Antalya'da turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Menderes Türel, şehrin kalitesini artıracak ve turisti kent merkezine çekecek projeleri anlattı. Türel, içinde film platosu, marina, temalı park ve doğal yaşam alanı da bulunduran Boğaçay projesinde hazineye ait araziler için

Türkiye'de ilk defa Maliye Bakanlığı ile bir belediyenin proje esaslı mülkiyet satışını birlikte yapacağını, bunun için Bakanlar Kurulu'nun da onay verdiğini söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği'nin (AKTOB) geleneksel aylık toplantılarının ağustos konuğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Rixos Downtown Hotel'deki toplantıda Başkan Türel ve Antalya turizminin önde gelen isimleri biraraya geldi.

Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçay, Lara Kruvaziyer ve Yat Limanı, Konyaaltı Sahil, Tünektepe ve Teleferik, Kaleiçi ve Yat Limanı ile Kemer Kongre ve Kültür Merkezi projeleriyle ilgili turizmcilere sunum yapıldı.

BOĞAÇAY'A ÖZEL BAKANLAR KURULU KARARI

Kent merkezindeki yaşam kalitesinin ve turistik cazibenin artırılması gibi hedeflerle hazırlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 6 büyük projesinin tek tek sunumu yapıldı. 1 milyar 205 milyon TL bedelli Boğaçay projesi içinde marina, film platoları ve doğal yaşam alanı, temalı park gibi projeler olduğu belirtildi.

Hollywood ve Los Angeles'daki film platolarını incelediğini ve Antalya'nın çok daha kaliteli ve büyük bir alanda uluslararası bir film platosuna sahip olacağını anlatan Menderes Türel, film çekimi için dünyada güneş ışığı en uygun iki şehirden birinin Antalya olduğunun bilimsel olarak teyit edildiğini söyledi.

Boğaçay projesinin tamamlanmasıyla en kötümser beklentilerinin yılda 1 milyon turistin bu alanı ziyareti olduğunu dile getiren Türel, Boğaçayı projesinin uygulanacağı ve Hazine'ye ait alanla ilgili ilk defa bir belediye ile Maliye Bakanlığı'nın proje esaslı olmak şartıyla gelir dağılımının da ortak paylaşılacağı şekilde mülkiyet satışlarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Projenin yatırım maliyetinin kendi içinde olduğu ve tapuyla birlikte yatırımcıların banka kredisi de kullanabileceğini anlatan Türel, bu konunun farklı yönlere çekilmemesinin de altını çizerek, proje esaslı mülkiyet satışıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının imzalandığı ve bu hafta içerisinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasını beklediklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım