Menu
RSS

Antalya BES: Radikal Bir Vergi Reformu Yapılmalı

Antalya BES: Radikal Bir Vergi Reformu Yapılmalı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şube Başkanı Devrim Mol Vergi Haftası dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Şube binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Devrim Mol “Büro Emekçileri sendikası olarak,

her yıl olduğu gibi bu yılda Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tertip edilen etkinliklere katılmayarak, alternatif vergi haftası etkinlikleri düzenleme geleneğimizi devam ettireceğiz.

Büro emekçileri Sendikası olarak vergi haftası boyunca;

Her ay aldıkları maaş ve ücretler ve tükettiği mal ve hizmetlerden, vergisini peşin olarak ödeyen emekçiler ve yoksul halkımız açısından,  vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılmasından bahsedilemeyeceğinden hareketle,

emekçiler üzerindeki vergi yükünü her geçen yıl arttıran vergi politikalarının teşhirine yönelik faaliyetler sürdüreceğiz.

Mevcut adaletsiz ve çarpık vergi sisteminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesini değil doğrudan ve dolaylı vergiler yolu ile cendere altına alınan başta emekçiler ve yoksul halkımız olmak üzere tüm toplumsal kesimlere vergide adalet çağrısı yapacağız” dedi.

Siyasi iktidara ve Maliye Bakanlığına da çağrıda bulunan Devrim Mol “ ülkemizde radikal bir vergi reformu yapılması gerektiğini” ifade etti.

“Vergi gelirlerinin oluşumundan, toplanan vergilerin nereye harcandığına kadar sendikamız bu meselenin tarafıdır” diyen Devrim Mol;

“Adil bir vergi sistemi için ilk aşama da;

*Tüketilmesi zorunlu mal ve hizmetlerden alınan dolaylı vergiler kaldırılmalıdır!

*Birinci vergi dilimi %10’a düşürülmelidir!

*Açlık sınırı rakamları vergiden muaf tutulmalı, yoksulluk sınırı rakamı en alt vergi diliminden vergilendirilmelidir! (2017 Aralık yoksulluk sınırı 5.238 TL’dir.-TÜRK-İŞ)

*Bir defaya mahsus olmak üzere servet vergisi konulmalı, sonrasında herkes kazançları üzerinden adil bir vergilendirmeye tabii tutulmalıdır!

*Rant geliri ve spekülatif kazançların vergilendirilmesi sağlanmalıdır” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım