Menu
RSS

Antalya Belediye İş’ten CHP’li Meclis Üyelerine Sert Uyarı

Antalya Belediye İş’ten CHP’li Meclis Üyelerine Sert Uyarı

Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Muratpaşa Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Çetin ve Yener Altıntaş’ın sendika üyelerine baskı yaparak Genel İş Sendikası’na geçmeye zorladıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, bu tavrın Menderes Türel’in tavrından farkı olmadığını, Türel’in de baskıyla üyelerini Hizmet İş’e kaydırmaya çalıştığını, bugüne kadar sendikalarına bu tür tavır içinde olanların sonuçta hak ettikleri cevabı aldıklarını söyledi.

Çavuşoğlu oldukça ser bir üslupla uyardığı CHP’li meclis üyeleri için şunları söyledi:

“Sendikaları sendika yapan en temel evrensel ilke, sendikaların işverenlerin kontrolünde ve güdümünde olamaması ilkesidir. Sendikalar siyasal partilerin veya herhangi bir siyasi yapının, kontrolünde denetiminde olamazlar.

Olanlara da sendika denmez. Denilse denilse, yandaş yapı, arka bahçe sendikası denir.

Geçtiğimiz günlerde Muratpaşa Belediyesi’nin iki Meclis üyesi Mustafa Çetin ve Yener Altıntaş, ülkemizin en köklü ve mücadeleci sendikalarından biri olan sendikamız Belediye-İş’e yön verme, kontrolleri altına alma cüretini gösterdiler.

Belediye-İş, dün kurulmuş köksüz bir yapı değil ki, en küçük rüzgârda yön değiştirsin. Belediye-İş’in ilkeleri duruşu belirlidir. Son 15 yılda, Belediye-İş’e boyun eğdirip diz çöktürmek isteyen kimler geldi geçti. Sonuçta hepsi de hak ettikleri cevabı aldı.

Muratpaşa Belediyesi Meclis üyeliğine seçilenler, en demokratik haklardan biri olan, seçime katılanların iradesine, sandıktan çıkan sonuca saygı göstermeyi bilmesi gerekir.

Sandıktan çıkan sonuca saygı duymayıp, onları baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz.

Lafa gelince ağızlarından adaleti, demokrasiyi emeği eksik etmeyip, icraata gelince başta demokrasi olmak üzere hepsinden sınıfta kalanlar, bildikleri tek şey olan baskı ve tehdide başvurdular.

Üyelerimiz baskı ve tehditle sendikamızdan istifaya ve kendi yandaşları olan "Batı’da ayrı, Doğu’da ayrı konuşan, ikiyüzlü çatal dilli bir yapı"ya yani yandaş Genel-İş’e üye olmaya zorlandı.

Soruyoruz…

Bugün Muratpaşa Belediyesinde iki Meclis üyesinin üyelerimizi baskı ve tehditle sendikamızdan istifa ettirip, Genel-İş’e üye olmaya zorlamasıyla, dün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Menderes Türel ve bürokratlarının Belediye-İş üyelerini

baskı tehdit ve sürgünle sendikasından istifa ettirip, yandaş Hizmet-İş’e üye olmaya zorlaması arasında ne fark var? 

Bizce Hiçbir Farkı Yok, İsimler Değişse De Zihniyet Aynı

ADALET isteyenler, adil olacak, ADALETLİ olacak.

Sandığın iradesini tanımayanlar, yarın kendi küçük menfaatleri için, işçinin iradesini de, kendi partilerini de iki günde satarlar.

Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Av. Ümit Uysal’a Çağrımızdır…

Bu yapılanlar başta Muratpaşa Belediyesine ve size de zarar vermektedir.

İşçinin sendika seçme hakkına müdahalenin suç olduğunu en iyi bilen sizsiniz.

Belediye Başkanı olarak, işçinin sendika seçme hakkına taraf olmadığınızı açıklayın ki, sizin adınızı kullanarak belediye işçilerine baskı yapanların foyası meydana çıksın.

Üyelerimize baskı ve tehditle sendika değiştirme baskısı yapanlara da bir çift lafımız var.

Yaşananlardan ders alın. Hukuka aykırı davranmayın.

Biz üyelerimize yapılan zulmü, adaletsizliği baskıyı; -hukuksal yolları kullanarak- dün de cezasız bırakmadık, yarın da bırakmayacağız.

Belediye-İş, belediye emekçilerini, aşıyla işiyle tehdit ederek yandaş Genel-İş’e üye olmaya zorlayan, en üstten en alta kadar, tüm müdür ve bürokratların yaptıklarını burunlarından fitil fitil getirecektir. Saygılarımızla”

yukarı çık
0
Paylaşım