Menu
RSS

Antalya Barosu Başkanlığına İlk Aday Makbule Tanış Oldu

Antalya Barosu Başkanlığına İlk Aday Makbule Tanış Oldu

Antalya Barosu avukatlarından Makbule Tanış, ekim ayında yapılacak baro seçiminde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Antalya Adliyesi Baro Kafeteryası'nda yönetim kurulu adayları ile birlikte meslektaşları ve gazetecilerin karşısına çıkan Makbule Tanış, yapacaklarını anlattı.

Avukatların yıllardır çözüm bekleyen son derece ciddi sorunları olduğunu söyleyen Makbule Tanış, “Bu sorunlar içerisinde boğulup kalmış durumdayız. Birkaç yıl içinde barolara kayıtlı avukat sayımız 150 bini geçmiş olacaktır.

İşsizlik nedeniyle her geçen gün işçileşen avukatlar yakın gelecekte iş bulamaz hale gelecek" dedi.

Meslekte kalitenin hızla düştüğüne dikkat çeken Tanış, “Avukatlık Yasası ile sahip olduğumuz yetkilerimizi değil başka bir kurumda, adliye içinde dahi kullanılmasını engelleyen uygulamalar yapılmakta, savunma haklarımızı özgürce kullanmamız sınırlandırılmakta, avukatlarımıza, avukatlık mesleğine saldırılar yapılmakta, mesleğimiz itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.

“Savunma, yargının kurucu unsurudur" diyen Makbule Tanış, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sadece yasal düzelemede olup uygulamada maalesef savunma, yargının kurucu unsuru olarak görülmemekte, yargının ayak bağı olarak görülmektedir. Vereceğiniz destekle Türkiye'de sayıca 4'üncü büyük baro olma özelliğimizi birinci sıraya taşıyacağız.

Bugüne kadar olduğu gibi Atatürk ilkelerinden hiçbir koşulda ödün vermeyeceğiz. Avukat hakları önceliğimiz olmak üzere, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakları, hayvan hakları, hukukun üstünlüğünün sağlanması görevimizi sizlerle birlikte en iyi şekilde yerine getireceğiz."

Baro yönetimlerinin avukatların mesleki sorunlarına hiçbir çözüm üretemediğine dikkati çeken Makbule Tanış, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mevcut anlayışla da bu mümkün değil. Baro anlayışında köklü bir değişime gitmek şart.

Yeni vizyonun temelini avukatların meslek sorunlarının çözümü oluşturmalıdır. Yeni bir baro anlayışı ile yola çıkmıyorsak, gerçekçi ve uygulanabilir programlarımız ve çözüm önerilerimiz yoksa mevcut baro yönetimlerine talip olmanın bir anlamı yoktur.

Baro yönetimleri, günlük polemik dilini kullanarak bir siyasal parti gibi davranmamalıdır."

yukarı çık
0
Paylaşım