Menu
RSS

Antalya Baro Başkanı Balkan’dan Anlamlı Adaylık Açıklaması

Antalya Baro Başkanı Balkan’dan Anlamlı Adaylık Açıklaması

Antalya Baro başkanlığı için ikinci adaylık açıklaması, mevcut başkan Polat Balkan’dan geldi. Ülke gündemine ilişkin vurgulayıcı tespitler içeren açıklamada ‘adaletin kırıntısının arandığı, hukukun cılkının, mantığın çivisinin çıktığı koşullarda görev ve sorumluluk aldık’ denildi.

Hukukun Cılkı Çıktı

Antalya Baro Başkanı Balkan, yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı, baroların tasviye edilmek istendiği, adaletin kırıntısının kalmadığı bir ortamda sorumluluk aldıklarını belirterek, ‘sözümüzü hiç kesmedik’ dedi.

Balkan açıklamasında şunlara değindi: “Hukuka ve insan haklarına yönelik aykırılıkların; çocuklara, kadınlara, doğaya ve hayvanlara karşı işlenen suçların karşısında durduk.

Mesleğimizin giderek katlanılamaz ve taşınamaz boyuta gelen sorunlarına çözümler üretmek için yoğun bir çaba sergiledik.

Baromuzun kurumsal işleyişinde, bilimsel yöntemleri kullanarak, yenilenmeye gittik.

Bilgilerimize bilgi, deneyimlerimize deneyim kattığımız, bizim için de öğretici olan bu süreçte, hatalar yaptığımızı da gördük; ama bilinmesini isteriz ki, esaslı ve samimi olduk, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

Baromuza, idari hizmet binası ve sosyal tesis olarak kullanılacak, kalıcı bir eser kazandırdık.

Antalya Barosu’nun geleneklerine ve yapısına uygun olarak, kurullarımızda emek veren, mücadele eden ekibimizle, 23 Nisan 1920’de kurulan ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyen TBMM’nin,

Cumhuriyet çınarımızın dallarının kesildiği, yargının hukukun evrensel ilke ve kuralları yerine dayatmalarla karar verdiği bu zor yıllarda, kurtarıcımız ve tek kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün

ilke ve devrimlerinin açtığı aydınlanma yolunda, adalet, demokrasi ve hukuk devleti için mücadelemizi sürdürmeye gönüllüyüz.

Takdir en büyük karar organımız olan Antalya Barosu Genel Kurulu'muzun”

Antalya Barosu Başkan Adayı

Av. Polat BALKAN (1760)

Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Adayları

Av. Evrim ERCAN (2128)

Av. Feden ŞENGÜN COŞKUN (3376)

Av. Hidayet CANRUH (1478)

Av. Özhan KARAZEYBEK (1812)

Av. Metin ACAR (1883)

Av. Çağlar ŞENER (2396)

Av. Lider TANRIKULU (2769)

Av. Cenk SOYER (3170)

yukarı çık
0
Paylaşım