Menu
RSS

Altınyaka’daki Karakol Yerine Park Yapılacak

Altınyaka’daki Karakol Yerine Park Yapılacak

Kumluca’ya bağlı Altınyaka Mahallesi’nde daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan alan, Maliye Bakanlığı tarafından Kumluca Belediyesi’ne tahsis edilen alanda, Belediye tarafından park yapılacak.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından,  köy statüsünden mahalleye dönüşen Altınyaka Mahallesinde  daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan bina ve arsa, Maliye Bakanlığı tarafından 2015 yılında Kumluca Belediyesi’ne tahsis edilmişti.

2016 yılı başında Kumluca Belediyesi tarafından teslim alınan karakol yerinde Altınyaka Mahalle Muhtarı Cahit Öner, Fen İşleri Müdürü Müsamettin Öner ve Park Bahçeler Müdürü Tuğba Savran ile birlikte incelemelerde bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, jandarma karakolu binası ve arsasının bulunduğu alana çok amaçlı sosyal donatı alanı ve park yapacaklarını söyledi.

Altınyaka Mahallesinin Kumluca’nın en eski yerleşim yerlerinden olduğunu ve özellikle de yaz aylarında bu mahallenin vatandaşlar tarafından yayla olarak kullanılmasıyla mahallede nüfus yoğunluğu yaşandığını ifade eden Çetinkaya, “Altınyaka Mahallemiz, ilçemizin en eski ve önemli bir yerleşim yeridir.

Burada daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan, ancak bir süredir boş ve atıl bulunan arsa ve karakol binası geçtiğimiz yılsonunda Maliye Bakanlığı tarafından Belediyemize tahsis edildi.

Özellikle yaz aylarına ilçe halkımız tarafından yayla olarak kullanılan ve nüfus yoğunluğu artan Altınyaka Mahallemizde, vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebilecekleri çay bahçesi, oturma yerleri hazırlayacağız” dedi.

Yapacakları çalışmayla Altınyaka Mahallesi’nin farklı bir görünüme kavuşacağını kaydeden Çetinkaya, çalışma yapılırken mahallenin doğal dokusuna uygun, tahsis yerinin amacının dışına çıkmadan bir çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım