Menu
RSS

AKSAV Emekçilerinden Başkan Böcek’e Yanıtlanmasını İstedikleri Sorular

AKSAV Emekçilerinden Başkan Böcek’e Yanıtlanmasını İstedikleri Sorular

9 yıldır haklarını arayan Antalya Altın Portakal Film Festivali eski emekçileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde üçüncü kez basın açıklaması yaparak

kamuoyuna açıklanması talebiyle Başkan Muhittin Böcek’e çeşitli sorular yöneltti.

Antalya Altın Portakal Film Festivali organizasyonunda emek verirken 9 yıl önce tazminat ve haklarını alamadan işten çıkartılan Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) eski çalışanları, üçüncü kez Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

AKSAV’da çeşitli pozisyonlarda yıllarca çalışan emekçiler, “Altın Portakal emekçileri 9 yıldır çözüm bekliyor. Altın Portakal eylemde” yazılı pankartlar açtı. Çalışanlar adına konuşan Yüksel Doğan, önceki açıklamalarına verilen cevabı hatırlatarak Başkan Muhittin Böcek ve

yetkililer tarafından cevaplanması için çeşitli sorular yöneltti. Arabuluculuk görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığının altını çizen avukat Baştuğ Çalışır ise, sanatçı ve sanatseverleri emekçilere destek vermeye çağırdı.

Emekçi arkadaşları adına konuşan AKSAV eski çalışanlarından Yüksel Doğan, “Altın Portakal emekçileri olarak hakkımızı vermek noktasında direnen, başını kuma gömen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne soruyoruz; ‘AKSAV çalışanları ve avukatıyla görüştük’ dediniz.

Avukat Baştuğ Çalışır belediyeden 4 defa konuyu görüşmek için özel kalem ve genel sekreterlikten randevu alamazken hangi avukata, neyi, ne zaman açıkladınız? ‘Altın Portakal emekçilerine bu bedeli ödeyecek yasal zemin yoktur’ dediniz. Bu yasal zemin yoksa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak,

yönetim kurulu üyelerinin bazılarının araya girmesiyle AKSAV’ın maliye ve SGK’ya olan borçları hangi tarihte ödenmiştir? İşbirliği sona erdi denmesine rağmen nasıl ödenebilmiştir? Böylece vakıf borçları nedeniyle yönetim kurulu üzerindeki icralar nasıl kaldırılmıştır? Sıra emekçilere gelince sessizlik nedendir?

Şu andaki Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu ödemeden haberi var mıdır? Bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri olan avukat Cansel Çevikol’un bu konu hakkındaki hukuki görüşü nedir? Bununla ilgili idari bir işlem yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır?

2008 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile AKSAV arasında, Altın Portakal Film Festivali sebebiyle bir iş birliği protokolü yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır? Av. Cansel Çevikol 2009 yılında hangi kurumun avukatıdır,

avukat olarak Büyükşehir’den resmi yazışmalarla ne taleplerde bulunmuştur?” sorularını yöneltti.

“Ya karşımızda durup yıkılacaklar, ya yanımızda durup, yücelecekler” diyen Doğan, “Bu noktada, yaklaşan film festivali nedeniyle 60. Altın Portakal heykellerini havaya kaldıracak olan ellere çağrımızdır. Emekten yana olan tüm sinema yazarlarına, tüm sinema emekçilerine çağrımızdır.

Kırmızı halıda yürürken, yazılarınızı yazarken, o sahnelere adım atarken, ellerinden çay kahve içtiğiniz, 18 yıllık emeği bir kalemle çizilen Naziş’i, kırmızı halıları seren, sahneleri kuran, filmleri gösteren Mizan’ı, Turgut ustayı, Ali ustayı, Hüseyin’i Şenol’u, Tanju’yu, Erdinç’i,

Orhan’ı, Eray’ı, İbrahim’i, Festival Yönetmeni Hülya’yı, ulusal ve uluslararası yarışmadan Burcu ve Yüksel’i, basından Mustafa ağabeyi, 60 yıllık tarihin en az 10 yılı onların üzerinde yükselen Meral, Hatice, Nermin, Aysun, Sanem, Hasan, Sermin, Orhan, Kenan, Hacı, Volkan’ı unutmayın.

Bizlerin hakları verilmediği sürece, gelin bu festival; emeğe yapılan haksızlığın tartışıldığı, boykot edildiği, emeği görmezden gelenlerin yüzüne haykırıldığı, işçiden, emekten yana bir festival olsun. Sanatçı dostlarımıza ve sanatsever Antalyalılara açık bir çağrıdır.

9 yıllık emeğimizin yok sayılması bize dert olmuştur. Muhittin Böcek ve ekibi çözümsüz tavrınız nedeniyle festivalin tarihine geçecek bu kara leke de size dert olsun” diye konuştu.

Arabulucuk görüşmelerinin olumsuz geçtiğinin altını çizen emekçilerin avukatı Baştuğ Çalışır ise, yargı sürecinin başlayacağını bildirdi. “Bizim amacımız uzun süren bir yargı sürecinden zaten 9 yıldır mağdur olmuş emekçileri sıyırmaktır” diyen Çalışır,

“Altın Portakal Film Festivali’ne gelecek olan sanatçı dostlarımızı ve Antalyalı sanatseverleri boykota çağırıyoruz. Bir sonraki açıklamamız sanatçı dostlarımızla boykot için olacak” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım