Menu
RSS

Akdeniz Üniversitesindeki FETÖ Soruşturması: 26 Kişi Serbest

Akdeniz Üniversitesindeki FETÖ Soruşturması: 26 Kişi Serbest

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akdeniz Üniversitesinde gözaltına alınan 147 kişiden 26'sı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 300 polisin katılımıyla 29 Temmuz'da Akdeniz Üniversitesine yönelik başlattıkları operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 147 şüpheliden 26'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 121 kişinin ifade işlemleri ise devam ediyor.

Operasyon kapsamında adreslerinde ve fakültelerinde bulunamayan 22 kişinin de arandığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesine yönelik operasyonda çoğunluğu tıp fakültesinde görevli olan ve aralarında bir süre önce istifa eden eski İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Karaöz, eski İletişim Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, eski Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, eski Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sümbül, eski Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, eski Teknokent Müdürü Prof. Dr. Osman Karagüzel'in de bulunduğu 147 kişi gözaltına alınmıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım