Menu
RSS

AESOB’dan Bayram Uyarısı

AESOB’dan Bayram Uyarısı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 9 günlük bayram tatilinde yola çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bayram alışverişinde merdiven altı ürünlere karşı dikkatli olunmasını istedi.

Adlıhan Dere,Kurban Bayramı tatiliyle birlikte trafikte yoğunluğun ve tehlikelerin artacağı bir haftaya girileceğini belirtti.

Her yıl bayramda yaşanan kazalarda insanların hayatını kaybettiğini dile getiren Dere, “ Bu durum bayram tatili öncesinde yola çıkmadan sürücülerin ve yetkililerin alması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken konuların önemini ortaya koymaktadır.

Yaşanan kazaların yüzde 89,3'ü sürücü, yüzde 8,8'inin yaya, yüzde 0,9'unun yol, yüzde 0,6'sının taşıt ve yüzde 0,4'ünün ise yolculardan kaynaklı kusurlardan kaynaklanıyor.

İnsan faktörü nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek için bayram tatilinde yola çıkan sürücülerin emniyet kemeri takmaları, hız sınırına uymaları, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmamaları ve hatalı sollama yapmamaları gerekir” dedi.

Bayram Da Trafik Uyarı

Başkan Dere, yola çıkmadan önce yeteri kadar dinlenmesi gerektiğinin altını çizerek, “2-3 saatte bir mutlaka mola verilmelidir. Uzun mesafeli yolculuklarda, mümkünse iki sürücü ile yola çıkılmalıdır.

Yolculuk öncesi, görüşü engelleyen, refleksleri ağırlaştıran ilaçların alınmaması hususunda özenli davranılmalıdır. Sürücüler, özellikle hatalı sollama yapmaktan kaçınmalı; virajlarda, kavşaklarda ve tepe üstleri gibi görüş mesafesinin dar olduğu yerlerde hızlarını düşürüp sakin ve sabırlı araç kullanmaya özen göstermelidirler.

Araçlardaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmesi.

Araçların fren, balata, lastik, ön takım, elektrik sistemi, hidrolik sistemi, motor yağı, anti friz vb. konularındaki bakımları da yetkili servislerde mutlaka yapılması gerekir” ifadelerine yer verdi.

Merdiven Altı Uyarısı

Kurban Bayramı öncesi yapılan alışverişler noktasında da uyarılarda da bulunan Dere, “ Merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen ürünler insan sağlığına son derece zararlıdır. Vatandaşların özellikle gıda ürünlerinde markası tanınmamış ve etiketinde üretim yeri belli olmayan ürünlere dikkat etmesi gerekiyor

Bu tür ürünleri satın almaktan kaçınmalıdırlar. Kaçak üretilen bazı gıda ürünlerinin zehirlenmelere de yol açabileceğini biliyoruz. Günlerini kurtarmak adına sokaklarda rastgele tezgah açan, halkın sağlığına göz dikerek kaçak üretim yapan kişilerden alışveriş yapılmamalıdır. Halkımızın sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmalıdır”diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım