Menu
RSS

5 Ekibi Ve 46 Gönüllüsü İle AKUT, Antalya Teleferik Kazasında Operasyonlara Destek Veriyor

5 Ekibi Ve 46 Gönüllüsü İle AKUT, Antalya Teleferik Kazasında Operasyonlara Destek Veriyor

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluş olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, Antalya Konyaaltı’nda Sarısu-Tünektepe teleferik kazasında

5 ekibi ve 46 gönüllüsü ile bölgede kurtarma çalışmalarına destek veriyor. AKUT ekipleri AFAD koordinasyonunda ip teknikleri ile kabinlerden tahliye çalışmalarını yürütüyor.

Dün akşam saatlerinde, Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu, hareket halindeki kabinlerden bir tanesi kayalık bölgeye düştü. Kaza sırasında şu ana kadar teleferikte bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.

24 kabinde mahsur kalan 184 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AKUT Acil Durum Yönetimi kurularak, AKUT Antalya, AKUT Alanya, AKUT Kaş-Kalkan ve AKUT Fethiye ekiplerinden toplam 29 gönüllüsü ile hızlıca operasyona çıktı.

AKUT İzmir, AKUT Manisa, AKUT Mersin, AKUT Marmaris, AKUT Bodrum ve AKUT Kuşadası ekipleri ihtiyaç halinde destek vermek üzere hazır beklerken, AKUT Denizli ekibinden 4 gönüllümüz daha operasyona dahil oldu.

AKUT ekipleri ip teknikleri ile bir kabinden tahliye çalışmalarına başladı, tüm etkenler değerlendirilerek kurtarma çalışmaları planlanıyor. AKUT Arama Kurtarma Derneği, 5 ekibi ve 46 gönüllüsü ile bölgede kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

yukarı çık
0
Paylaşım