Menu
RSS

Atatürk’e Olan Sevgisini Beste ve Türküleriyle Seslendiriyor

Atatürk’e Olan Sevgisini Beste ve Türküleriyle Seslendiriyor

Milas doğumlu Yüksel Sekli bir halk ozanı. Emekli bir öğretmen. Uzun yıllar çeşitli organizasyonlarda saz çalıp türkü söylerken pandemi onun bu organizasyonlarda bulunmasına son verdi. Bunun üzerine beste çalışmalarını yoğunlaştıran Sekli, en son Dünya Lideri Atam türküsünü besteledi.

Biz de Kaktüs Medya olarak Yüksel Sekli’nin bu güzel bestesini okurlarımızla paylaşmak istedik.

“Ben Yüksel Sekli.1957 Milas doğumluyum. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü 1979 mezunuyum. İlk görev yerim Malatya Akçadağ Öğretmen Lisesidir. Daha sonra Muğla -Milas Merkez Ortaokulunda Müzik Öğretmeni olarak uzun yıllar çalıştım ve 2005 yılında emekli oldum.

Müzikle sürekli aktif olarak uğraştım. Çeşitli eğlencelerde org, bağlama çalıp söyleme şeklinde programlar  yaptım. Üç yıl Milas Türk Halk Müziği Derneğinde şef olarak görev aldım. Son olarak Milas Senfonik Kent Orkestrasında bağlama çaldım.

Haberin Videosu:

Ancak Pandemiden dolayı toplu çalışmalar yapılamıyor. En de bu ara beste çalışmasına yöneldim. ATATÜRK bizim için en büyük değer ve ona her zaman çok ama çok ihtiyacımız var. Bu düşünceyle "DÜNYA LİDERİ ATAM" şarkısını besteledim.

Benim için bir tek Dünya Lideri var o da  "ATATÜRK". Şarkımda bunu yansıttığıma inanıyorum. Bu arada elimden geldiğince beste yapmaya devam etmeyi düşünüyorum.

Herkese sağlıklı, güzel günler dilerim”

yukarı çık
0
Paylaşım