Menu
RSS

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu: Merkez Sağda Büyük Bir Boşluk Var

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu: Merkez Sağda Büyük Bir Boşluk Var

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, Anavatan ve DYP’de bakanlık yapmış isimlerle kurulan AKP’nin merkez sağda olmadığına dikkat çekerek,

“Merkez sağda büyük bir boşluk var 22 yıllık AKP merkez sağa oturmuş görünümde. Ancak merkez sağın tarlasından üzümü yiyor merkez sağa hizmet vermiyor” dedi. Alemdaroğlu, parti içi çatışmaların yaşandığı sağ partilere de “Önce Türkiye’yi yönetecek duruma hakim olun,

sonra iç hesaplaşmaya girin!” uyarısı yaptı.

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, ekonomik krizden, kadınların, gençlerin yaşadığı sorunlara, sosyal medya yasaklarına yaşanan sorunlara dikkat çekti, partisinin çözüm önerilerini sundu. Başkan Alemdaroğlu, bayrakla, vatanla ezanla sorunu olmayan,

tehdit unsuru olmayan her kesimle kucaklaşmaktan yana olduklarını söyledi.

Sorunları Çözmek İçin Yola Çıktık

Genç Türkiye Partisi’nin ötekileştirmeden ülkenin sorunlarını çözmek için yola çıktığını ifade eden Genel Başkan Alemdaroğlu, teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Alemdaroğlu,  akademik çalışmalarla ülkenin sorunlarına çözüm önerileri hazırladıklarını ifade etti.

Genel Başkan Alemdaroğlu,  Genç Türkiye Partisi’nin merkez partisi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

Merkez Sağın Tarlasından Üzümü Yiyor

“Merkez sağda büyük bir boşluk var. Kökeni yüzde Milli Görüşten gelen 22 yıllık AKP iktidarı Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi’nde bakanlık yapmış isimleler kurulmuş bir parti. Merkez sağa oturmuş görünümde. Ancak merkez sağın tarlasından üzümü yiyor merkez sağa hizmet vermiyor.

Merkez sağda olan diğer partiler de kendi iç hesaplaşmalarına düşmüş durumdalar. Önce Türkiye’yi yönetecek duruma hakim olun, sonra iç hesaplaşmaya girin! Türkiye’nin ekonomisi çökmüş. Sosyal medya kapatılmış.

Gençler hizaya çekiliyor.” Başkan Alemdaroğlu, parti içi demokrasiyi geliştirmek için delege sistemini kaldırıp, üyelerin oy kullanmasının önünü açmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yapabilecek Kadınlar Var

Artan kadın yoksulluğa ve kadına yönelik şiddete de dikkat çeken Başkan Alemdaroğlu, şöyle devam etti: “Sorunların çözülmesi için kadınların ekonomik, sosyal özgürlüklerini kazanması lazım. Her gün kadına şiddet, kadın cinayetleri haberi görüyoruz.

Kadınlar çocuğuna mama, bez alamıyor. 81 ilede bir kadın vali, 16 bakan içinde 1 kadın bakanımız var. Neden kadınlar ülke yönetiminde söz sahibi olmasın? Ülkeyi yönetecek kabiliyeti yok mu? Bakanlık, cumhurbaşkanlığı yapabilecek kadın arkadaşlarımız var.

Sözde kadınlarla eşit haklara sahibiz. Bunu aşmamız lazım. Aşacağız.”

Gençlerimiz 20 Yaşında İcralık Oluyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan aldıkları burs nedeniyle henüz işe başlamadan icralık olan gençlerin sorunlarına da değinen Başkan Alemdaroğlu, “Gençlerimiz 20 yaşında icralık oluyor. Sosyal devlet gereği eğitim ve sağlığın ücretsiz olması gerekiyor. Ancak ücretli hastane, okul var.

İktidar üyesi bakanın özel okulu, hastanesi, oteli var. Böyle bir zihniyet olabilir.

Önce Kendi Çocuklarına Sahip Çık

Hiç kahvaltı yapamayan çocukları düşündü mü? Anadolu’nun en ücra köşelerinde okula gidemeyen çocuklarımız var. Taşımalı sistemi kaldırdınız, o çocuklar nasıl okula gidecek? Gençler üniversiteye gidemiyor. Yeri gelince ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyorlar.

Suriye’ye ‘40 milyon dolar harcadık, bir 40 milyon dolar daha harcarız’ diyorlar. Önce kendi çocuklarına sahip çık” diye konuştu.

Özelleştirmelere de karşı olduğunu dile getiren Genel Başkan Alemdaroğlu, Türk Telekom’un limanların satılmasına, kağıt fabrikalarının kapatılmasına tepki gösterdi.

Erdoğan 45 Yaşında Emekli Oldu

Başkan Alemdaroğlu, çoklu maaşların kesilmesi, tasarruf yapılması halinde ülkenin sorunlarının çözülebileceğine vurgu yaparak, “Bunları yapalım emeklinin de sorunu çözülür. Ülkeyi yöneten Recep Tayip Erdoğan 45 yaşında emekli oldu.

Milletvekilliğinden, başbakanlığından, cumhurbaşkanlığından da emekli. Mehmet Ancaya, Ayşe teyzeye ‘şükür’ deniyor. Ekmek 12 lira, çay 20 lira oldu” dedi.

Erdoğan Kendisine Göre Muhalefeti Yönlendiriyor

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, baskılara işaret ederek, şunları kaydetti: “Ülkemizde bugün adale yok. Demokrasi yok. mevcut yasalar uygulansa yeter. Kanun paketi çıkarmaya gerek. Özgür Özel, normalleşmeden bahsediyor. Oy için el sıkıyor. Böyle bir şey olabilir mi?

Erdoğan kendisine göre muhalefeti yönlendiriyor.”

yukarı çık
0
Paylaşım