Menu
RSS

Ölümler Son Bulsun Diye Açlık Grevindeler

  • Yazan 
Ölümler Son Bulsun Diye Açlık Grevindeler

Ülkemizin doğusundan her gün ölüm haberleri gelmesi üzerine açlık grevi yaparak bu ölümleri protesto edenlerin arasına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi’nden 6 kişi de katıldı. Altınova Cemevi’nde yapılan basın toplantısı ile açlık grevinin başladığını söyleyen dernek başkanı Adnan Arslan,

“Üst kurulumuz olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve genel merkezimiz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)de desteklemiş olduğu " SAVAŞLAR OLMASIN, ÇOCUKLAR ÖLMESİN, ANALAR AĞLAMASIN" şiarıyla başlatmış oldukları açlık grevine bizde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi olarak buradan destek verdiğimizi ve 24 saatlik açlık grevini sizlerin huzurunda ilan ediyoruz” dedi.

Özge Kaya, Cem Topal, Tuğçe Kaya, Bergin Arca, Valaş Acıpınar ve Melis Kaya’nın açlık grevine başladığını belirten Arslan, “üzülerek söylüyorum ki, güzel ülkemiz iç savaşın eşiğine getirilmektedir, buda bizi derinden üzmektedir. Çünkü biz Aleviler, değil ki insanlar ölmesi, bir karınca incinse dahi yüreğimiz yanıyor. Çünkü bizlerin içerisinde insan sevgisi vardır, onun için biz haykırıyoruz, artık ölümler son bulsun. Genç, Yaşlı, Çocuk, Asker, Polis, Memur aklınıza artık kim gelirse gelsin, ama hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Artık ocaklara ateş düşmesin, analar ağlamasın insanların üzerinde baskılar, zulümler son bulsun ve haksız yere insanlar yargılanmasın. İnsanları sen bizden değilsin, bizim fikrimize uyuşmuyorsun diye dışlanmasını ve kutuplaştırılmasını istemiyoruz” dedi.

Ülkenin yöneticilerine seslenen Arslan “nasıl ki daha önce çözüm süreci adı altında akan kanları durdurduysanız, nerede kaldıysanız kaldığınız yerden başlayarak bunu en kısa zamanda hayata geçirip ülkemize huzurun, kardeşliğin ve dostluğun getirilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. Hiçbir yurttaşımızın artık burnunun da dahi kanamasını istemiyoruz. Terörün ve baskıların son bulması en büyük arzumuzdur” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Görmez sen bir provakatörsün, seni bizler tanımıyoruz”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Alevilerle evlenme meselesindeki konuşmasına ise sert tepki gösteren Arslan, “Hele hele bir din adamına yakışmayan, din adamının görevi yurttaşlarını ayrıştırmak değil, birleştirmektir.

Ey Mehmet GÖRMEZ, sen bu yetkiyi nereden, kimden alıyorsun da kimin kimle evleneceğini karar verme kanısına varıyorsun. Biz Alevi'ler, tarihten bugüne dek Cem Evlerimiz ibadet yerimiz diye ibadetimizi yapıyoruz, sen kim oluyorsun ki Cem Evleri KIRMIZI ÇİZGİMİZ diyerek fetva veriyorsun.

Benim verdiğim vergiyle orada sen duruyorsun ve Lüks arabaya binerek saltanatlık yaşıyorsun. Sen madem Müslümansan neden benim hakkımı yiyorsun. Müslümanlığın neresinde yazıyor bu kul hakkı yemek. Yıllardan beri bu topraklarda Aleviler ve Sünniler kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayıp Çanakkale Savaş'ından, Kurtuluş savaşına dek birçok savaşlarda, muharebelerde omuz omuza savaşıp bu güzel topraklarda Cumhuriyetimizi kurmuşlardır. Senin bunu yıkmaya ve bozmaya gücün yetmeyecektir. Çünkü Aleviler, Aydın ve barışçıl insanlardır senin bu oyununa gelmezler, sen bir provokatörsün, seni bizler tanımıyoruz”

“Ey marjinal başkan”

Son günlerde gündeme bomba gibi düşen "Öz Kızınıza Şehvet Duyabilirsiniz" fetvası üzerine de görüşlerini dile getiren Arslan “Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bu açıklamasından sonra, "Öz Kızınıza Şehvet Duyabilirsiniz" başlıklı son bir fetva da bulundu. Ahlaki yapısı bütünleşmeyen zavallı bir zatın, güzel ülkem de ki insanların bilim ve ilim üzerinde düşünmesi yerine, tam tersine psikolojik olarak insan beynini yanlış ahlaki düşüncelerle, ters noktalara itmeye çalışmak için yapmış olduğu bu çirkin ve utanç paylaşımından ötürü, buradan sizlerin huzurundan tekrardan kınıyorum. Genç neslimize örnek davranışlar aşılamak yerine, tam tersine aksi düşünce ve fikirler paylaşarak gelecek kuşaklarımızı psikolojik yönde yanlış aşılamaktadır. İnsanların dinine, düşüncesine ve fikirlerine karışmak sizin ne haddinize ey marjinal başkan” dedi.

Sünni vatandaşlara da çağrıda bulunan Arslan “Burada Sünni dostlarımıza sesleniyorum, yıllardan beri diyanet işleri sizlere hizmet vermektedir şu süreçte sizi ne tarafa doğru götürdüğünün farkında mısınız acaba, bunun hesabını asıl sizlerin sorması gerekir. Bu zatın derhal o görevinden alınması ve diyanetin kapatılması talep ediyoruz. İnancını ve ibadetini yaşayan ve yapan, özüyle ve bedelsiz olarak yerine getirmesi daha uygundur. Biz Alevilere göre, işte örneği vardır. Yıllardan beri dedelerimiz bir bedel almadan görevlerini layıkıyla yerine getirmektedir” dedi.

Basın toplantısına CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, AKD (Alevi Kültür Dernekleri) Antalya Şubesi, Çorumlular Derneği, Amasya Merzifon Kayadüzü Derneği, Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği, Erzincan Fıratboyu Derneği

yukarı çık
0
Paylaşım