Menu
RSS
TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Prev Next

Antalya 7.Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Antalya 7.Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Seyircilerimizin sabırsızlıkla beklediği Devlet Tiyatroları Antalya 7.Uluslararası Tiyatro Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 7.si düzenlenecek olan festival geride kalan 6 yılda 24 ülkeye ev sahipliği yaparak 60 farklı oyun ve 121 temsil ile 77 bin 125 seyirciye ulaştı.

Bu yıl da birbirinden eşsiz oyunların yer alacağı festivalde, Türkiye'den 5, yurtdışından 5 tiyatro topluluğu 11 farklı oyun sergileyecek. Bu yılda birbirinden eşsiz oyunlarla tiyatro severler sanata doyacak.

Tiyatronun evrenselliğini; yerleşik sahnelerindeki temsillerin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışına düzenlediği turneler; ulusal – uluslararası festivallerle milyonlarca seyirciye sahneden anlatan Devlet Tiyatroları; Antalya’da düzenlediği festivalle, Türkiye’nin tarihi ve sanatsal dokusunu uluslararası bir platformda paylaşmayı hedeflerken; 7.Festivalde 10 ulusal ve uluslararası tiyatro grubunun salon oyunları ve atölye çalışmaları sanatseverlerle buluşuyor.

Festival kapsamında seyircilerle buluşacak olan tiyatro toplulukları; Hindistan Taj Express, İspanya Yllana, Almanya Familie Flöz, Fransa Theatre Fools and Feathers, Ukrayna Nikolayev Akademik Rus Dram Tiyatrosu,Antalya Devlet Tiyatrosu,İstanbul Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu ve Van Devlet Tiyatrosu. Bu yıl 10 tiyatro 23 temsil ile 17 Mayıs Salı günü saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi Büyük Salon’da Hindistan Taj Express– Bollywood Müzikali ile muhteşem festival başlıyor.

Ayrıca bu yıl festival kapsamında 6 atölye çalışması da festivali merakla bekleyen tiyatro severlerle buluşacak. Atölye çalışmaları kapsamında; ABD’den Prof.Dr.Stanton Davis – Aktör İçin Ses: Özgürlük, Odaklama ve Güç / Sahne Dövüşlerinde Yakın Temas Doğaçlaması, İspanya’dan Tatiana Garrido – Flamenko ve Perküsyon, Almanya’dan Sebastian Kautz&Frederik Rohn – Familie Flöz Maskeleri, Fransa’dan Sophie Brech&Louis Fortier – Trajikomik Soytarılar ve Oyunculuk Sanatı ve Türkiye’den Ali Meriç- Karagöz Yapım ve Oynatımı çalışmaları Haşim İşcan Kültür Merkezi Prova Salonlarında gerçekleşecek.

Detaylı bilgi için 345 0 345 nolu telefonu arayabilir ya da http://www.antalyadt.gov.tr adresini ziyaret edebilir, http://www.biletiva.com adresinden ve gişelerden biletlerinizi alabilirsiniz.

yukarı çık
0
Paylaşım