Menu
RSS
Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'...

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

81 ilden gelen serbest muhaseb...

Lübnan: Çatışmalar, Tehlikeli Bir Sürece Evrildi

Lübnan: Çatışmalar, Tehlikeli Bir Sürece Evrildi

İsrail Savunma Bakanı Gallant,...

Prev Next

CHP lideri Özel'den Eylem Çağrısı: Ayağa Kalkın, Saat 21'de Işıkları Açıp Kapatın

CHP lideri Özel'den Eylem Çağrısı: Ayağa Kalkın, Saat 21'de Işıkları Açıp Kapatın

“Türkiye’yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz” diyen Özel, bugün saat 21’de ışık açıp kapama eylemi çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz” diyen Özel, asgari ücret ve emekli aylıklarına artış yapılması talebiyle bugün saat 21’de ışık açıp kapama eylemi çağrısı yaptı.

Özel, “Buradan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Bu akşam saat 9’da ayağa kalkın. Eğer emekliye, asgari ücrete zam istiyorsan; çaya, buğdaya, kayısıya, fındığa, üzüme, narenciyeye fiyat istiyorsan bu akşam 9’da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın” dedi.

“Aşırı Sağa Karşı Formül Soldadır, Sosyal Demokrasidedir”

CHP lideri Özel’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Hafta sonu, Sosyalist Enternasyonal’in Avrupa Komitesi’nin ilk toplantısına katıldık. Toplantıda Avrupa’da aşırı sağın yükselişini, neoliberal politikaların neden olduğu gelir adaletsizliğini ve daha pek çok konuyu ele aldık. Bir konunun altını kalın kalın çizdim.

Aşırı sağ ve neoliberal politikalarla mücadelenin, gelir adaletsizliği ve yoksullukla mücadelenin reçetesi, solun ve sosyal demokratların elindedir.

Toplumu göçmenler ve göçmen olmayanlar, sağcılar-solcular, mezhepler olarak bölüp, her meseleyi başka tarafa yükleyip oradan nefret üretenler Avrupa’da güçlenerek, faşizan, 80 yıl önce Avrupa’nın kurtulduğu faşizmi hortlatarak, aşırı sağı yükseltmeye çalışıyorlar.

Bunun karşısında formül soldadır, sosyal demokrasidedir.

İşte 31 Mart’ta ‘Biz sizinle kavga etmeyeceğiz; emekliler, yoksullar, asgari ücretliler için kavga edeceğiz’ deyip, elimizin tersiyle kimlik siyasetini, kutuplaşmayı iten, kötü sözü duymayan, dosttan ya da karşıdan gelsin her türlü polemikten uzak duran ve

sadece gerçek sorunları konuşan CHP’nin 31 Mart başarısı, bugün Sosyalist Enternasyonal’in birinci gündemidir.”

“AKP Vatandaşı Değil, Yine Yandaşı Düşünüyor”

“CHP iktidarında AKP’nin yaptığı gibi biz de sıfır atacağız. Ama onlar gibi enflasyonu yükseltip, sıfırlar sığmayınca hem paradan, hem maaştan, hem etiketten sıfır atmayacağız. Öyle 6 sıfır falan atmayacağız, bir tane sıfır atacağız. Etiketten, fiyatlardan atacağız ama maaşlardan sıfır atmayacağız.

AKP’nin, MHP’nin kıymetli seçmenlerine söylüyorum; 31 Mart’ta doğru yaptınız, dürüst, çalışkan, şeffaf adaylara oy verdiniz, o günden bugüne sizi pişman etmedik, etmeyeceğiz. Gelecek seçimlerde CHP’ye, Türkiye İttifakı’na oy verdiğinizde, 10 yıl sonra cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz.

Bugünkü maaşı alıp, 4 liraya mazot kullandığınızı, 1 liraya ekmek aldığınızı, elektrik faturasının 500 lira değil 50 lira geldiğini düşüneceksiniz. Milli gelir artışı bu demektir.

Biz gidip AKP’ye bunu yapalım diyoruz. Gelin vergide adalet sağlayın diyoruz. Geçici, dolaylı vergileri kaldırın, zenginlerden doğrudan vergi alın diyoruz. Onlar vatandaşı değil, yine yandaşı düşünüyorlar. Ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her gün daha yüksek sesle söylüyor.

Yapılacak ilk seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak.”

“Yusuf Tekin Eliyle 1 Milyon Öğretmen Diplomasını Çalacaklar”

“Öğretmenlik Meslek Kanunu bir değişiklik getiriliyor. Ama bu sefer sadece iş bilmezlik yok, ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlar. 2002’de Sayın Erdoğan çıkıp rahmetli Ecevit’e ‘68 bin öğretmen kardeşim var, bunları madem atamayacaktın o halde neden okuttun’ dedi, o rakam şimdi 1 milyonu geçti.

Önce algı yaratmaya çalıştılar, atanamayan öğretmen dediler. Sanki bir kusurları var da atanamıyorlar ya da kendileri çok istiyorlar da atayamıyorlar gibi. Şimdi Yusuf Tekin eliyle 1 milyon öğretmen diplomasını çalacaklar. 1 milyon öğretmenin diplomasına kapkaç yapacaklar.

Ne yapacağız? Milli Eğitim Akademisi kuracağız, 1 milyon öğretmen, öğretmen sıfatını kaybedecek, öğretmen adayı olacak, bu akademiye gidecek, 2 yıl okuyacak, çalışacak, biz de ona bakacağız. 2 yıl boyunca öğretmeni izleyecek, gözleyecek, paylaşımlarına, yaşam biçimine bakacak,

tercihlerini, bağlılığını, biatını sorgulayacak, ona göre karar verecek. Peki bu akademiye kaç kişi alacak? Efendim, Maliye Bakanlığı ne kadar kadro serbest bırakacak?

Maliye Bakanı bunu açıkladı, ne kadar emekli varsa o kadar serbest bırakılacağını söyledi. Bu sene 20 bin, seneye 22 bin. 1 milyon öğretmenin 22 binini akademiye alacak, kendinden olmayanı eleyecek, yandaşları atayacak.

Geriye kalanlar için diyecek ki; atanmayan öğretmen kalmadı, akademi var, daha akademiyi bitirmediler. 1 milyon öğretmenin diplomasına kapkaç, yankesicilik faaliyeti yapacaklar. 'Sen öğretmen olamadın evladım' diyecekler. Parodi gibi.”

yukarı çık
0
Paylaşım