Menu
RSS
Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'...

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

81 ilden gelen serbest muhaseb...

Lübnan: Çatışmalar, Tehlikeli Bir Sürece Evrildi

Lübnan: Çatışmalar, Tehlikeli Bir Sürece Evrildi

İsrail Savunma Bakanı Gallant,...

Prev Next

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı: Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusudur

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı: Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusudur

Lozan Barış Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü etkinliklerinde konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur” mesajı verdi.

Lozan Barış Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü etkinliklerinde CHP Antalya İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), dernekler, STK başkan ve yardımcılarının katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

‘Yolumuz Atatürk’ün Yolu’

Alanda ilk konuşmayı yapan Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu sözcüsü ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise günün önemine dikkat çekerek, “Lozan Barış Antlaşması’nın kaldırılması için cumhurbaşkanlığına başvuranlara ve Danıştay’a dava açanlara karşı sessiz kalınarak onaylandığını görüyoruz.

Ege’de, Akdeniz’de Annan Planı ile güney ve doğu sınırlarımızda da BOP eliyle Lozan ile çizilen sınırlarımızın olmadığını görüyoruz.

Unutulmamalıdır ki Möntro Boğazlar ve Lozan Barış Anlaşması; ülkemizin ve bölgemizin güvenlik sigortalarıdır.

Bu antlaşmaları geçersiz kılmak, Cumhuriyetimizi ve üniter yapımızı geçersiz kılmak demektir.

Ancak umutsuz değiliz. Bugün burada olduğu gibi yurdun dört bir yanında yurttaşlarımız, Lozan Barış Antlaşması’na sahip çıkmaktadır. Gün gelecek ülkemizde ve bölgemizde Lozan Barış Anlaşması tekrar egemen olacaktır.

O günler yakındır. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin bu şanlı mirasına herkes sahip çıkacaktır.

Unutulmamalıdır ki Lozan milli bir antlaşmadır ve Lozan şerefimizdir!

Basından sansürün kaldırılmasının 115. yılında ve Basın Bayramı olarak da kutlanan bugün de; Ali Kemaller, ABD emperyalizmine ve işbirlikçi iktidarlarına uşaklığa hala devam etmektedir.

Diğer yandan bu haklı mücadelemizden geri adım atmayan; vatansever ve onurlu duruş gösteren, Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için mücadele eden değerli basınımız önünde de saygıyla eğiliyoruz…

Hiç şüpheniz olmasın ki Amerika ve işbirlikçilerinin Cumhuriyet’imizi yok etme planlarını bozacak güç hepimizde vardır. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yoludur.

Tam Bağımsız bir Türkiye yaratmak kararlılığı içinde omuz omuza mücadele eden siz değerli arkadaşlarımı, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhuyla selamlıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Törende konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedidir. Lozan savaş meydanlarında yedi düvele direnenlerin diplomasi alanındaki zaferidir. Lozan Kurtuluş Savaşı’nın zafer belgesidir.

Lozan özgür, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün dünyanın kabul etmesidir. Bundan 101 yıl önce İsviçre’nin Lozan kentinde imzalanan barış antlaşmasıyla, Anadolu’yu bin bir parçaya bölen Sevr Antlaşması yırtıp atılmış bağımsız, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti,

bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçeklik halini almıştır” diye konuştu.

 ‘Siyasi Bir Zafer’

Lozan Barış Antlaşması’nın on binlerce şehidin kanıyla elde edilen bağımsızlığımızı korumak adına, emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı diplomatik yollardan kazanılmış siyasi bir zafer olduğunu hatırlatan Kamacı, “Savaş meydanlarında elde ettiğimiz zaferi

masada da koruyup güçlendirenler İsmet Paşa’ya bütün Türk heyetine bin selam olsun. Kurucu iradenin açtığı yolda, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’na ve onun kahramanlarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Kuruluş felsefesinden fersah fersah uzaklaştığımız,

memleket olarak her açıdan uçuruma sürüklediğimiz şu günlerde umutsuzluk hepimize yasaktır. Bu memleket emperyalist devletlere karşı verilen savaşta yokluklar içinde kuruldu. Bugünleri de aşarız. Atatürk’ün yolunda eşit, özgür, adil, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni el birliğiyle,

Kuvai Milliye ruhuyla yeniden kuracağız. Lozan Barış Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm Lozan heyeti üyelerimizi ve bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı,

şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi”

yukarı çık
0
Paylaşım