Menu
RSS

Cemevlerine ibadethane statüsü verdiler!

  • Yazan 
Cemevlerine ibadethane statüsü verdiler!

Konak Belediye Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul etti. Önergeye AK Parti Grubu ret oyu verdi.

Konak Belediye Meclisi şubat ayı meclis dönemine hızlı girdi. İlk toplantıda tartışmalara neden olan kararlar alınırken, gündem dışı konularda da sözlü atışmalar yaşandı. Cemevlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı doğrultusunda ibaret yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarında diğer ibadethaneler gibi yararlanabilmesi konusuda verilen önergeye AK Parti Grubu olumsuz yaklaştı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı, Hükümet'in bu konuda bir düzenleme hazırlığında olduğunu, bunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise AİHM kararının kesin ve açık olduğunu, Hükümetin de Alevi açılımı yaptığını belirterek, "Laik bir hukuk devletinde herkesin inancını özgürce yaşaması teminat altına alınmıştır. Bu önerge AİHM kararı doğrultusunda onaylanmıştır" dedi. Önerge AK Parti Grubu'nun ret oylarına karşın oy çokluğuyla onaylandı.

yukarı çık
0
Paylaşım