Menu
RSS

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Formulaz yarışı büyük ilgi gördü

  • Yazan 
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Formulaz yarışı büyük ilgi gördü

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve Karadeniz insanının eğlenceli yanını ön plana çıkartan Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği büyük ilgi gördü. Yarışlara, 3 kez Dünya Supersport Şampiyonu olan motosikletçi Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Red Bull sponsorluğunda yapılan yarışlar, Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi’ndeki 1600 metrelik virajlı parkurda yapıldı. Yarışmalara Türkiye genelinden katılan 64 yarışmacının hazırladıkları tahta araçlar büyük ilgi çekti. Yörede ‘kara lastik’ olarak bilinen lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacıların, olası kazalara karşı kask takmaları dikkati çekti.

Yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır" gibi ilginç tabelalar asıldı. Parkurun tamamına yarışa katılan araçların olası tehlikeler yaşamaması adına saman balyaları dizildi. Alınan tüm önlemlere rağmen yarışlarda yine de kazalar meydana geldi.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Yarışlara, 3 kez Dünya Supersport Şampiyonu olan motosikletçi Kenan Sofuoğlu da katıldı. Sofuoğlu, ilk turda rakiplerine fark atarak birinci geldi.

yukarı çık
0
Paylaşım