Menu
RSS
Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Prev Next

Antalya’dan Seslenen Emekliler Kararlı: Emekliler Mücadelesinde Yeni Bir Tarih Yazılıyor

Antalya’dan Seslenen Emekliler Kararlı: Emekliler Mücadelesinde Yeni Bir Tarih Yazılıyor

Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından Antalya’da düzenlenen bölge mitingi binlerin katılımı ve oldukça coşkulu yürüyüşü ile Aydın Kanza Parkı’nda başladı.

Emekliler tam bir düzen içerisinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek taleplerini haykırdılar. Emek örgütlerinin, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin katılımı ile gerçekleşen yürüyüş ve miting ile iktidara yeni bir ders verme kararlılığını dile getirdiler.

Yürüyüş sırasında izleyen halk tarafından da alkışlanan emeklilerin yürüyüşü sonrası düzenlenen mitingte konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, sendikalarının çevre ilçelerinden gelen temsilcileri de yanına alarak sert bir konuşma yaptı. Kobani kumpas davasını,

Gezi tutsaklarını, Can Atalay’ın içeride tutulmasını kınadığını dile getirdikten sonra şunları söyledi:

Haberin Videosu:

“Dostlar bugün emek ve emekliler mücadelesinde yeni bir tarih yazılıyor. 

Bugün bize dayatılan öğretilmiş çaresizliğe hayır deme günüdür. Bugün dayanışma günüdür.

Haberin Videosu:01

 Bugün yaşamımızı başkalarının, yani bir avuç vicdansızın insafına bırakmayacağımızı ilan ettiğimiz gündür.

Bugün kulluk değil, özgür yarınlar için dayanışma günüdür. Bugün açlığa ve sefalete hayır deme günüdür. Bugün ölüm sınırında bir yaşam değil, insanca yaşam için ayağa kalkma günüdür.

İktidarı defalarca uyardık. Bu maaşlarla yaşanmaz. Birileri beyler, paşalar gibi yaşarken, aklımıza hayalimize gelmeyecek kadar lüks hayatlar sürerken,  bu ülkenin her karış toprağına ter dökmüş emeklileri açlıkla sınamak, ne vicdanidir, ne ahlakidir, ne de insanidir!   Sosyal devlet de bu değildir.  

Burada hep birlikte söz verelim mi?  Bizi bu yaşımızda insanca yaşamaya hasret bırakanları, bizlerde oylarımıza hasret bırakacak mıyız? 

Haberin Videosu:02

Garabete bakar mısınız? Bu ülkenin bakanları çıkmış sabah akşam asgari ücretten artışa gidilmeyeceğini bir marifetmiş gibi açıklıyorlar. Hele Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanları ve emeklileri koruyacağına, kendilerinin sorumlu olduğu kötü yönetimi,

emeklilere fatura etmek için adeta takla atıyor. Hele Mehmet Şimşek'e’ ne demeli! Yahu İngiltere’de finans şirketlerinin simsarlığında gösterdiğin çabanın yüzde birini halkına gösteremez misin? Bu ülkenin halkına bu ülkenin emeklisine bu öfken nedendir?  

Bu mudur sizin insan sevginiz? Bu mudur devlet yönetimi? 

Mevcut iktidarın öngördüğü hiç bir enflasyon tahmini tutmamıştır. Yine tutmayacaktır.  Yoksa her 6 ayda bir enflasyon farkı hesapları yapmak zorunda kalınır mıydı?  Bu tabloyu bilinçli yaratıyorlar. Bile bile yapıyorlar. Bile bile emekliyi yok sayıyorlar.  Şimdi herkes iyi dinlesin

Haberin Videosu:03

Bizde tıpkı 31 Mart’ta olduğu gibi kimleri yok sayacağımızı göstereceğiz. Daha beteri ile karşılaşacakları. Kalan 4 yıla kimse güvenmesin! 

Yıllardır taleplerimizi iktidara duyurmak için birçok girişimlerimiz oldu. Emekliler artık susmuyor, susmayacaktır.. Emekliler hem ekonomik mücadelelerini sürdürecekler,  hem de bu ülkenin olması gereken laik, demokratik, insan haklarını saygılı ve sosyal bir hukuk devlet olması için mücadele edeceklerdir.

Ekolojik yaşamı her koşulda savunacaklardır. Biz çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı, gençlerimize karşı, daha yaşanabilir bir ülke sorumluluğumuzla hareket etmeyi borç biliriz.  İşte onun içindir ki; Tüm Emeklilerin Sendikası ilklerin sendikasıdır.

Haberin Videosu:04

Ülke tarihinde 2022’de ve 2023’de iki tane emekli mitingini ilk biz gerçekleştirdik. Çok sayıda basın açıklamaları ile kamuoyuna ve iktidara seslendik. İmza kampanyaları ile TBMM’NE taleplerimizi yazılı olarak birkaç kez bildirdik. Lakin iktidar odaklarından hiç bir dönüş alamadık.

Sorunlarımıza çare üretmediler.  Aksine her gelen gün,  her geçen günden daha kötü oldu. Durmadık. İktidarın ezberini 31 Mart’ta ilk biz bozduk. Anlaşılan hâlâ duymazlıktan, görmezlikten geliyorlar.

Şimdi kapsamlı bir uyarı daha yapıyoruz. Bugün ülkemizin 8 bölgesinde alanlardayız. İstanbul’dan, İzmir’den, Bursa’dan,  Antalya’dan, Eskişehir’den, Tarsus’tan Burhaniye’den ve Fatsa’dan bir kez daha haykırıyoruz: Bizi duyun. Bu maaşlarla yaşanmaz. Bizi görün. 

Açlığa ve sefalete teslim olmayacağız.  Ülkenin birçok bölgesinde taleplerimizi içeren on binlerce imzayı TBMM’ne teslim edeceğiz. Yarın Ankara’da yapılacak emekli mitingine destek vereceğiz. Ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partilerinin emeklilerin taleplerine

duyarlılık göstermeleri çok kıymetlidir. Bu emeklilerimizin ayak sesleridir.

Haberin Videosu:05

Başarıyoruz arkadaşlar. İnsanca yaşam hakkımızı hiç kuşkusuz alacağız. 

Bu vesileyle taleplerimizi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Emeklileri umutla besleme oyununu bırakın!

Temmuz ayında kök maaşlar üzerine enflasyon farkı ve öngörülen enflasyon üzerinden artış yapacaklarını söylüyorlar. Zaten hiç bir öngörünüz tutmadı ki!  Bu durumda 10 milyon emekli ya hiç zam alamayacak ya da kimine bir bardak çay parası kadar,

kimine de belki bir çorba parası kadar artış gelecek! Bu zulmü kabul etmeyeceğiz.

Memur emeklileri rutin Temmuz maaş artışlarında yüzde 5-6 aralığında eksik zam alacaklardır. Yani emeklilere yine sürünmek reva görülüyor. Derhal düzeltilmelidir.

Gerekçe üretmeden emeklilerin insanca yaşam koşullarını yaratın!

Bayram geliyor. Bayram ikramiyesi 3 bin liradır. Harçlık bile değildir. Oysa bayram ikramiyelerinin makul bir düzeye çıkarılmasını çok defa seslendirdik. Bayram ikramiyeleri yılda 4’e çıkarılmalı ve en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır!

İntibak yasası çıkarılmalıdır! Eşit koşullarda çalışmış biri,  birkaç yıl geç emekli oldu diye hak gaspına uğruyor. Bu hiç adil değildir. Düzeltilmelidir!

Sağlık kolay erişilebilir olmalı ve her türlü sağlık hizmetinden katkı payı kaldırılmalıdır!  Özel hastane soygunu durdurulmalıdır. Karnını doyuramayan emekli özel hastanelere nasıl gidebilir ki? Dahası niçin gitsin ki?

 Sendikalar demokratik haktır. Sendikalarımıza açılan kapatma davalarını geri çekilmelidir. Sendikalarımız tanınmalıdır!  

3600 ek gösterge mağdurlarının mağduriyeti giderilmelidir!

Sandık emeklilerine de bayram ikramiyesi verilmelidir!

Son olarak iktidara TEMMUZ uyarısını yapmak istiyoruz. Memurlara verilen 12 000 liralık seyyanen artışı bütün emeklilere verin.  Emeklilerin TEMMUZ maaş artışını para yok gibi tamamen kendi yönetememe krizini bize yüklemeyin! 

Atacağınız adıma göre adım atacağız. 

 Bütün emeklilere çağrımızdır: Safları sıkıştıralım. Örgütlenelim Taleplerimizin karşılık bulması için demokratik mücadelemizi yükseltmekten başka çıkar yol gözükmüyor. Taleplerimiz karşılanmazsa hiç kuşku yoktur ki önümüzde ki günler sıcak geçecektir! 

Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

Yaşasın sendikal mücadelemiz. Yaşasın insanca yaşam mücadelemiz”

Yürüyüş ve miting olaysız şekilde tamamlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım