Menu
RSS

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş’ın Büyükşehir Belediyesinde yaşanan durumla alakalı ‘ibretlik olay’ şeklindeki yorumlarına eleştirilerde bulundu. Başkan Bayar, “Esas ibretlik olay, bakanların bile itiraf ettiği rüşvet skandalına sessiz kalmanızdır” dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ‘Vekil atama’ durumunun İçişleri Bakanlığı tarafından yok sayılması ve durumun sorunsuzca hallolması sonrasında konuyla alakalı basına açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanı Ethem Taş, olayı ‘ibretlik’ olarak tanımladı.

Bu yorum üzerine eleştirilerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, esas ibretlik diye nitelendirilmesi gereken olayın, Mayıs ayında gündeme gelen AKP’li Serik Belediyesi hakkındaki

500 bin liralık rüşvet iddiaları ve AKP İl Başkanının bu iddialara kayıtsız kalması olduğunu ifade etti.

Başkan Nusret Bayar, basınla paylaştığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş, Büyükşehir Belediyemizde gündeme gelen olaylarla ilgili basında yer alan açıklamalarında ‘ibretlik olay’ ifadelerini kullanmış ve suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığını sormuş.

Biz de parti içi meselelerimize yorum yapmak için fırsat kollayan AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş’a soruyoruz; daha dün rica ile hapisten çıkarılan bir mafya patronunun ülkenin ana muhalefet lideri hakkındaki söylemleri ve tehditleri hakkında bir hukukçu olarak yorumlarınız nelerdir?”

“Kamuoyu Yorumlarınızı Değil Gerçekleri Merak Etmekte”

“Konuyla ilgili ise; ‘Vekil atama’ durumu İçişleri Bakanlığı tarafından yok sayılmış, yaşanan olay soğukkanlılıkla ve sorunsuz şekilde çözülmüştür. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilimiz Mehmet Hacıarifoğlu görevine devam etmektedir.

AKP İl Başkanı’nın ‘ibretlik’ diye yorumladığı olay; bakanların belediye başkanını rüşvet almakla suçladığı, nereden gelip nereye gittiği belli olmayan paranın konuşulduğu yolsuzluk ve rüşvet olayı değildir! Dolayısıyla ‘ibretlik’ olan olay bu değildir!

İbretlik olay; kalabalık bir toplantıda devletin iki bakanının AKP’li bir belediyeyi rüşvet almakla suçlaması ve böylesi iddialara karşı AKP İl Başkanının aylardır tek kelime dahi etmemesi, sus pus kalmasıdır!”

AKP İl Başkanı Ethem Taş’a bir kez daha çağrıda bulunuyoruz;

Kamuoyu sizin Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç meseleleri hakkındaki yorumlarınızdan ziyade Serik’te kimden, kime, ne için verildiği belli olmayan 500 BİN LİRALIK RÜŞVETİ merak etmektedir. Partimizin soğukkanlılıkla hallettiği bir mesele için

paragraflarca açıklamalar yapacağınıza, akıbeti belli olmayan 500 BİN LİRALIK RÜŞVETLE, BAKANLARINIZIN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLADIĞI BELEDİYENİZLE alakalı açıklamalarda bulunarak görevinizi yapın ve kamuoyunu bilgilendirin!”

0
Paylaşım