Menu
RSS

Aksu’yu Hortum Vurdu, Belediye Alarma Geçti

  • Yazan 
Aksu’yu Hortum Vurdu, Belediye Alarma Geçti

Şiddetli fırtına hortuma dönüştü, Aksu pazar akşamı doğal afetle sarsıldı. İlçede cami minareleri yıkıldı, ağaçlar arabaların üzerine devrildi, seralar yerle bir oldu. Akşam saatlerinden itibaren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ekibi ile birlikte afet bölgelerinde incelemelerde bulundu, mağdur vatandaşların yardımına koştu. Gün aydınlandığında ise felaketin boyutu gözler önüne serildi.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Aksu’ya gelerek felaket bölgelerinde incelemelerde bulundu, vatandaşlara yaraların kısa zamanda sarılacağını söyledi.

Pazar akşamı Antalya genelinde etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur Aksu’da hortum oluşmasına neden oldu. İlçede seralar büyük hasar gördü, evlerin çatıları uçtu, ağaçlar arabaların üzerine devrildi, Güzelyurt’taki caminin minaresi yıkıldı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin gece geç saatlere kadar ekibiyle birlikte afet bölgelerini gezerek, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimatlar verdi, vatandaşların sıkıntılarını çözmeye çalıştı.

SAMANİ, “YARALARI SARACAĞIZ”

Sabah saatlerinde ise AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de Aksu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Şahin ile mağdur olan vatandaşları ziyaret eden Samani, burada açıklamalarda bulundu. Samani, “Aksu’muz hortumdan olumsuz etkilendi. Büyükşehir Belediyesi, Aksu Belediyesi, Aksu Kaymakamlığı, Tarım İlçe Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili bütün kurumlarımız şu an ilçede çalışmalar yapıyor.

İlk etapta çatısı uçan evlerimize acil olarak yardımda bulunuyoruz. Ardından seralardaki, yollardaki hasarları tespit ederek gerekli çalışmaları yapacağız. Bizim için tek sevindirici gelişme afette ölen ya da yaralanan vatandaşlarımızın olmaması. Zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için mücadele edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN MAĞDUR HALKI YALNIZ BIRAKMADI

İlçede hasar gören seraları, evleri tek tek gezen ve belediyenin ilgili müdürlüklerine halkın zararlarının hemen tespit edilip yardımda bulunulması için talimatlar veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile mağdur vatandaşlarla tek tek ilgilendi.

Başkan Şahin, Güzelyurt’taki caminin minaresinin pazar dağıldıktan sonra yıkılmasını ise mucize olarak nitelendirerek, “Allah’tan pazar dağılmıştı. Pazar varken minare yıkılsaydı büyük bir felaket yaşanabilirdi. İlçemizde seralarda ciddi sıkıntılar var, çatısı uçan evlerimiz var. Can kaybı olmaması sevindirici. El birliğiyle halkımızın yaralarını saracağız, ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp da Aksu’ya gelerek seralarda incelemelerde bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım