Menu
RSS

Adrasan da Yıkım

  • Yazan 
Adrasan da Yıkım

Adrasan’da mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı bulunan işletme, belediye tarafından yıkıldı. Kumluca’ya bağlı turistik Adrasan Mahallesi’nde kaçak olduğu için hakkında mahkemece yıkım kararı bulunan işletme sahibi, yıkım ekibine şiirle tepki gösterdi.

Kumluca ‘ya bağlı Adrasan Mahallesinde bir işletme hakkında mahkemece verilen yıkım kararının işletme sahibine tebliğ edilmesinin ardından, Kumluca Belediyesi tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Kumluca’ya bağlı Adrasan Mahallesinde kaçak olduğu için hakkında mahkemece yıkım kararı bulunan otel işletmesi, Kumluca Beeldiyesi tarafından yıkım kararının işletme sahibine tebliğinin ardından yıkıldı.

Yıkım kararının uygulamak üzere Adrasan Mahallesi’ne gelen Kumluca Belediyesi ekipleri, işletme sahibi Ömer Ali Bostan’a işletmesiyle ilgili daha önce hakkında kaçak yapı nedeniyle yıkım kararı verildiğini, mahkemeye yapılan itirazın da reddedilmesinin ardından yıkım kararının kesinleştiğini bu kararın kendilerine tebliği edildiğini, kendilerinin de bugün yıkım gerçekleştirmek üzere geldiklerini bildirdiler.

İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan da kaçak başka iletmelerde bulunduğunu ancak belediyenin sadece kendi işletmesini yıkmak istediğini bunun da kanuna, hukuka ve adalete aykırı olduğunu söyledi.

Bostan, belediye yetkilileriyle görüştükten sonra yıkıma olan tepkisini, söylediği “Açılır bahtımız bir gün, hemen battıkça batmaz ya, sebepler yaratır Allah, kerem babını kapatmazya, benim hakka münacatım değil rızk için, haşa hüda rezzakı alemdir, rızıksız kul yaratmazya. Benim rızkımı rabbim verir buyrun yıkın” dedi.

Jandarma’nın da çevrede güvelik önlemi almasının ardından belediye ekipleri işletmede yıkımı gerçekleştirdiler. Yıkım sırasında işletmeye gelen bir vatandaş ile belediye görevlileri arasında sözlü tartışma yaşanınca jandarma ekipleri vatandaşı bölgeden uzaklaştırdı.

Öte yandan yıkımın gerçekleştiği sırada Adrasan’a gelen ve kendisinin Serik Belediyesi Başkanlık makamında görevli olduğunu ileri süren Şevki Akkaya isimli kişi, yıkımın hangi gerekçelerle yapıldığını, yıkımın neden bir işletmede uygulandığını ve Adrasan’daki yıkımların takipçisi olacaklarını belirterek İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım’dan bilgi aldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan ile ilgili 1. Etap İmar Planı uygulamasının Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylandığını ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kumluca Belediyesi’nde askıya çıktığını söyledi.

İmar planının kesinleşmesinden sonra, imar planı çerçevesinde 18 uygulaması yapılacağını ifade eden Çetinkaya, Adrasan’ı daha güzel, planlı doğal güzelliklerini tahrip etmeden yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir turizm alanı haline getirmek istediklerini bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım