Menu
RSS
Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Prev Next

Antalya Titreyengöl, Can Çekişiyor

Antalya Titreyengöl, Can Çekişiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 bin metrekarelik alana sahip Titreyengöl’ün yüzeyini kaplayan yosunlar ve atılan çöpler göldeki oksijen oranının azalmasına neden oldu. Tedbir alınmaması durumunda canlı ölümlerinin yaşanacağı bildirildi.

Sorgun Mahallesinde çevresinde çok sayıda 5 yıldızlı turistik tesisin bulunduğu Titreyengölün yüzeyi, gerek atılan çöpler gerekse temizliğin yapılmaması sebebiyle yer yer yosunlarla kaplandı.

Manavgat Irmağından ayrılan küçük bir kolun getirdiği tatlı su ile denizin yükselmesi sonucunda göle ulaşan tuzlu suyun karışması nedeniyle yüzeyinde oluşan titremeden adını alan ve bir çok kuş ile deniz canlısını bünyesinde barındıran Titreyengöl, özellikle sabah ve akşam saatlerinde bölgede tatilini geçiren turistlerin uğrak yeri oluyor.

Titreyengöl’ün ekolojik dengesinin sağlanması ve canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla MATAB tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve Titreyengöl Yatırımcılar Birliği tarafından özel yaptırılan araçla göldeki yosunların kesilme işleminin uzun süredir yapılmaması gölde bulunan hayvan ve bitkilerin yaşamlarını sürdürmelerini zorlaştırıyor.

Göl içerisinde zararlı yosunların üremesi hızlanırken kuruyup çürüyen yosunlar gölün yüzeyinde oluşturduğu tabaka ile gölde oksijen oranının düşmesine neden oluyor. Bu durum da kısa süre içerisinde gölde bulunan canlıların ölümlerine yol açmasından endişe ediliyor.

MATAB’ın göldeki ekolojik dengenin sağlanması amacıyla İTÜ Su Ürünleri bölümünden uzmanlarla yaptığı çalışmalar kapsamında gölde ekolojik dengenin sağlanması, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri ve yosun oluşumunun yavaşlatılması amacıyla göle deniz suyu pompalama işlemi başlatılmış, göldeki deniz suyu oranı azaldıkça bu olay tekrarlanmıştı.

Aynı şekilde Titreyengöl Yatırımcılar birliği tarafından yaptırılan makine ile büyüyen yosunlar kesilerek ekolojik dengenin korunması hedefleniyordu.

yukarı çık
0
Paylaşım