Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Antalya Titreyengöl, Can Çekişiyor

Antalya Titreyengöl, Can Çekişiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 bin metrekarelik alana sahip Titreyengöl’ün yüzeyini kaplayan yosunlar ve atılan çöpler göldeki oksijen oranının azalmasına neden oldu. Tedbir alınmaması durumunda canlı ölümlerinin yaşanacağı bildirildi.

Sorgun Mahallesinde çevresinde çok sayıda 5 yıldızlı turistik tesisin bulunduğu Titreyengölün yüzeyi, gerek atılan çöpler gerekse temizliğin yapılmaması sebebiyle yer yer yosunlarla kaplandı.

Manavgat Irmağından ayrılan küçük bir kolun getirdiği tatlı su ile denizin yükselmesi sonucunda göle ulaşan tuzlu suyun karışması nedeniyle yüzeyinde oluşan titremeden adını alan ve bir çok kuş ile deniz canlısını bünyesinde barındıran Titreyengöl, özellikle sabah ve akşam saatlerinde bölgede tatilini geçiren turistlerin uğrak yeri oluyor.

Titreyengöl’ün ekolojik dengesinin sağlanması ve canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla MATAB tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve Titreyengöl Yatırımcılar Birliği tarafından özel yaptırılan araçla göldeki yosunların kesilme işleminin uzun süredir yapılmaması gölde bulunan hayvan ve bitkilerin yaşamlarını sürdürmelerini zorlaştırıyor.

Göl içerisinde zararlı yosunların üremesi hızlanırken kuruyup çürüyen yosunlar gölün yüzeyinde oluşturduğu tabaka ile gölde oksijen oranının düşmesine neden oluyor. Bu durum da kısa süre içerisinde gölde bulunan canlıların ölümlerine yol açmasından endişe ediliyor.

MATAB’ın göldeki ekolojik dengenin sağlanması amacıyla İTÜ Su Ürünleri bölümünden uzmanlarla yaptığı çalışmalar kapsamında gölde ekolojik dengenin sağlanması, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri ve yosun oluşumunun yavaşlatılması amacıyla göle deniz suyu pompalama işlemi başlatılmış, göldeki deniz suyu oranı azaldıkça bu olay tekrarlanmıştı.

Aynı şekilde Titreyengöl Yatırımcılar birliği tarafından yaptırılan makine ile büyüyen yosunlar kesilerek ekolojik dengenin korunması hedefleniyordu.

yukarı çık
0
Paylaşım