Menu
RSS

Sinan Oğan: Ülkücüler 15 Mayıs’ta Kurultayını Yapacak

Sinan Oğan: Ülkücüler 15 Mayıs’ta Kurultayını Yapacak

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, durdurulan Kurultay süreci hakkında, “Yok hükmünde bir karar. 15 Mayıs’ta Kurultay olacak” dedi. Aynı zamanda Bahçeli’ye seslenen Oğan, “Siz bizim devlet abimizsiniz. Düşün önümüze hep beraber Kurultay’a gidelim” çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkan Adaylarından Sinan Oğan, ‘Kutlu Anadolu Yürüyüşü’ kapsamında Antalya’da ülkücü camiye ile bir araya geldi. The Marmara Otel’de partililerle buluşan Oğan’a geçtiğimiz günlerde Ekim’de yapılacak olan Baro seçimlerine aday olmayacağını açıklayan Alper Tunga Bacanlı eşlik etti. 

Toplantının yapılacağı Otel’e Bacanlı ile birlikte gelen Oğan’ı salonda eski MHP Antalya Milletvekillerinden Nesrin Ünal, Osman Müderrisoğlu, eski MHP Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay, eski büyük birlik partisi (BBP) Antalya İl Başkanı Hulusi Kızılkaya, MHP eski İl Başkanlarından Çetin Ertun, Arif Sarıdaş, eski Baro Başkanı Zeki Durmaz, MHP İl yöneticilerinden Arif Demir ve çok sayıda partili karşıladı.

ÜLKÜCÜLER 15 MAYIS’TA KURULTAYINI YAPACAK

Konuşmasına 15 Mayıs’ta yapılması planlanan Kurultay’ın Gemerek ve Tosya mahkemeleri tarafından durdurulduğunu belirterek başlayan Sinan Oğan, “Siyasi partilerin genel merkezi Gemerek veya Çemişgezek’te değildir, Ankara’dadır. Sadece Ankara’daki mahkemeler yetkilidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye demokrasi getirmeyi planlayan parti olarak ellerinden geleni yaptıkları sırada Genel Merkez’in hukuku katlettiğini savunan Oğan, “HMK 390 bakabilir. Asıl mahkeme bakmış burada yürütmeyi durduracak herhangi bir şey söz konusu değildir. Bu hukuken yok hükmünde bir karardır. Bu karar ülkücülerinin yürüyüşünü durduramaz. Bizim kurultay sürecimiz devam ediyor. Ülkücüler 15 Mayıs’ta kurultayı toplayacaktır. ”

ÜLKÜCÜLERİN KARŞISINDA NİCE BOZDAĞ’LAR YOK OLDU

“MHP Genel Merkez, Kurultay’ı durdurmak için Tosya ve Gemerek’te aldıkları karar için yaptıkları mücadeleyi keşke seçim döneminde yapsalardı da PKK’nın gerisinde kalmasalardı” ifadelerini kullanan MHP Genel Başkan Adayı Oğan şöyle konuştu: “ Yandaş basının çabaları ve olaya müdahil olan Bekir Bozdağ’ın çabaları da nafile olacaktır.

Ülkücü iradenin karşısında nice Bekir Bozdağ’lar yok olup gidecektir. Ülkücülerin o imzaları baskı altında verdiği söyleniyor.  Soruyorum size hangi ülkücü zorla imza atar. Sizler ülkücüleri tanımıyor musunuz?  Hangi güç ülkücünün elinden imza alabilir.

Hangi güç 548 ülkücüyü kandırabilir. Ülkücüleri hür iradeleri ile bu imzaları vermişlerdir. Ülkücü hareket PKK’nın siyasi uzantılarının gerisinde kalmıştır. Yüreğimiz yanıyor buna son vereceğiz diyoruz. Ülkücü hareket şaha kalkmak istiyor.”

DÜŞÜN ÖNÜMÜZE SANDIĞA BERABER GİDELİM

15 Mayıs’ta yapılacak olan Kurultay’da sandığa gitme çağrısında bulunan Oğan, “Siz bizim devlet abimizsiniz. Düşün önümüze hep beraber Kurultay’a gidelim. Tek bir lider olarak oradan kenetlenerek çıkalım” şeklinde konuştu. MHP’nin önünün açıldığı takdirde Türkiye’nin önünün açılacağını belirten Oğan, “Bu Kurultay’dan Genel Merkezimiz değil AKP’liler, PKK’lılar ve HDP’liler korksun.

İmza veren vermeyen herkes ülkücü ve kardeşimizdir. Biz büyük bir birlikteliği sağlamak için yola çıktık. Biz ülkücüleri iktidar yapmak için yola çıktık. Bunun için bütün Anadolu’yu dolaşıyoruz. Bir kısım imza vermeyen ülkücüler de bizim safımızda yer almıştır.

Kurultay yapıldığı takdirde bizde oyumuzu değişimden yana kullanacağız diyorlar. Genel Merkez koltuğunu kaybetmekten korkuyor. Ama kimse telaşlanmasın bu sadece ülkücüler arasındaki bayrak yarışıdır” diye konuştu.

DEĞİŞİM HALİNDE YOL HARİTAMIZ HAZIR

MHP’de değişim olduğu takdirde kadroları ve yol haritalarının hazır olduğunu ifade eden Oğan, “MHP’nin Avrupa’da temsilciliklerini açacağız. Avrupa’ya kendini kapatmış bir MHP olmayacak.

Küstürdüğümüz kim varsa gönlünü alacağız. 81 vilayeti karış karış gezen, bütün ilçe ve beldelere bir defa uğrayan, kapalı teşkilat bırakmayan büyük turanın illerini adım adım gezen bir başkan için yola çıktık. Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da yeterince çalışmıyor.

İktidara geldiğimizde Türk dünyasından sorumlu bir bakanlık kuracağız. Genel başkan yardımcımızda olacak. Dünyaya yön veren MHP için yola çıktık” diye konuştu.

HİÇBİR ÇETE, YAPI, PARALEL PARTİYE SIZAMAZ

MHP’nin sadece ülkücü harekete ait olduğunu ifade eden Sinan Oğan, “Onun dışında hiçbir yapı, çete, paralel MHP’yi ele geçiremez. Bizler var oldukça hiçbir çetenin MHP’nin içine sızmasına müsaade etmeyiz. Bizler sizlerden alacağımız emanete namusumuz ve şerefimiz gibi sahip çıkacağız. Yüreğinizi soğuk tutun” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım