Menu
RSS
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Prev Next

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Fatih Tekin’den 12 Eylül Darbesi Mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Fatih Tekin’den 12 Eylül Darbesi Mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, 44 yıl önce gerçekleşen 12 Eylül antidemokratik darbesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tekin, "12 Eylül askeri darbesi aynı şekilde ülkemizin geleceğini, gençlerimizin hayatını ve çalışanın emeği, fakir fukaranın ekmeği çalınmıştır Geride bıraktığı acı ve travma hala tazeliğini korumaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, 44 yıl önce gerçekleşen 12 Eylül antidemokratik darbesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Başkan Mehmet Fatih Tekin, 12 Eylül antidemokratik darbenin 44’üncü yıl dönümü vesilesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Cenab-ı Allah bir daha bu millete 27 Mayıs’lar, 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar, 15 Temmuz’lar yaşatmasın” temennisinde bulundu.

Darbelerle sadece demokrasinin değil, Türkiye’nin önünün kesildiğine vurgu yapan Tekin, "12 Eylül askeri darbesi aynı şekilde ülkemizin geleceğini, gençlerimizin hayatını ve çalışanın emeği, fakir fukaranın ekmeği çalınmıştır.  Bir milletin umudu, geleceğe ilişkin hayalleri yok edilmiştir.

Geride bıraktığı acı ve travma hala tazeliğini korumaktadır” ifadelerine yer verdi.

“Keyfiyet Değil Adalet Esas Alınsın”

Darbelerin önleminin yolunun darbelerden ders çıkarmaktan geçtiğini belirten Başkan Tekin şöyle devam etti:

“Yapılan hatalara tekrar düşmemektir. Maalesef 12 Eylül’den sonra yapılan yanlışlar, Türkiye’yi 28 Şubat’a, 28 Şubat’ta yapılan yanlışlarda 15 Temmuz’a götürdü. Tıpkı 12 eylül’deki gibi 28 Şubat’ta da  onbinlerce insan irtica bahanesiyle fişlendi. Binlercesi işten atıldı, ihraç edildi.

Gece yarıları evleri basıldı. Demokrasi, hukuk, adalet, insan hakları rafa kaldırıldı. Biz istiyoruz ki; 15 Temmuz’dan sonraki süreçte de aynı yanlışa düşülmesin. Elbette her türlü terör örgütünün üzerine gidilsin. 

Elbette Devlete sızmış her türlü illegal yapı dağıtılsın. Ama masumlar cezalandırılmasın. Onların masumiyeti üzerinden yürümesin. Keyfiyet değil adalet esas alınsın.”

Herkesin Saygı Duyduğu Adalet Sistemini Kurmaktır

Darbelerin çaresinin daha fazla demokrasi olduğuna dikkat çeken Tekin, “Darbeleri önlemenin yolu: Daha fazla şeffaflık, daha fazla demokrasidir. Herkesin saygı duyduğu bir adalet sistemini kurmaktır. Gelir dağılımında hakça bir paylaşımı sağlamaktır. 

En önemlisi de; Türkiye Cumhuriyeti’ni, hiçbir ideolojinin, hiçbir yapının, hiçbir partinin ve hiçbir kişinin vesayet ve tahakkümü altına sokmamaktır” diyerek aynı hataların tekrarlanmaması vurgusu yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım