Menu
RSS
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Prev Next

Kındılçeşme İçin Büyük Buluşma

Kındılçeşme İçin Büyük Buluşma

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer'de bulunan sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri,

muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve Kemer halkı, Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’nın halka açılması için “Kındılçeşme için büyük buluşma” etkinliğinde Kındılçeşme için tek yürek oldu.

Etkinliğe, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Sema Özdemir, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Semih Top, Mustafa Çelik, Ali Rıza Akar, Hüseyin Çelik,

Mehmet Akın, Kemer Belediyesi Beldibi Mahalle Sorumlusu Cumali Akdağ, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yıldırım, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi, Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Recep Yılmaz,

Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Uğur Keskin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Sorumlusu İsmail Selami Minta, belediye birim müdürleri, belediye personeli, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya, Yeniden Refah Partisi Kemer İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım,

Sadet Partisi Kemer İlçe Başkanı Şafak Barbaros, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ,

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kemer Temsilcisi Mehmet Çokseyrek, Tekirova Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Sami Adaletli, Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Başkanı Habib Altınkaya, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Merkez Mahalle Muhtarı Yusuf Salova,

Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin, Ulupınar Mahalle Muhtarı Salih Sarıca, Arslanbucak Mahalle Muhtarı Pınar Balaman, Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay, Göynük Muhtarı Sadık Şen, Beycik Mahalle Muhtarı Caner Kavuz, Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir,

Ovacık Mahalle Muhtarı İsa Anatürk, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu öğrencileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı’nda toplanan ve ‘Kındılçeşme halkındır’, ‘Bir çadır da sen kur’, ‘Çocuklarımızın geleceğine dokunma’, ‘Bizleri yok saymayın’, Kındılçeşmemize dokunma’ yazılı pankartları taşıyan vatandaşlar sloganlar eşliğinde

Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik tedbirleri aldı.

Kındılçeşme için büyük buluşma etkinliğinde konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kındılçeşme için alanda toplanan vatandaşlara hitaben “Kemer böyle bir kalabalık görmedi hepinize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Topaloğlu; “Kındılçeşme Kemer’indir Ve Kemer’in Kalacak.”

Buluşmada ortak noktanın Kındılçeşme olduğunun altını çizen Başkan Topaloğlu, “Kındılçeşme Kemer’indir ve Kemer’in kalacak. 1978 yılında ben buraya geldiğimde çadırlar ve karavanlar vardı. Vatandaşların yemeklerini pişireceği yerler, bulaşık yıkayacağı yerler, çamaşırlarını yıkayacağı yerler vardı.

Herkes çok mutluydu. Ben geçenlerde burayı gezdim. Terk edilmiş atıl bir durumda. Ağaçlar devrilmiş, otlar büyümüş. Böylesine dünya güzeli bir yeri kendi haline bırakamayız. Yetkililerden istediğimiz tek şey burayı Kemer Belediyesi’ne versinler.

Eğer vermeyeceklerse orman tekrar kendisi çalıştırsın ve halka açılsın. Sizleri seviyoruz. Mücadelemiz devam edecek. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Erkal; “Tek İsteğimiz Halka Ait Olması”

Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal ise duyarlılık gösterip Kındılçeşme için gelen herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, “Bu kadar kalabalığın Kındılçeşmeye sahip çıktmasından dolayı çok mutluyum. Hepimizin çocukluğunun geçtiği ve Kemer için çok önemli olan

Kındılçeşme’nin 22 sene önce halka kapatıldığını hepimiz biliyoruz. Bizim tek istediğimiz buranın halka ait olması.” diye konuştu.

Bilici; “İnşallah Yine Burada Pikniğimizi Yaparız”

 Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bilici de 1980’li yıllara kadar Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’nda Hıdrellez aylarında şenlik yaptıklarını hatırlatarak, “O zamanlar Kemer’linin başka gidecek yeri yoktu. Bir Ayışığı Koyu bir de burası vardı.

Ayışığı Koyu’nu kurtaramadık ama inşallah burayı kurtarırız. Çocukluğumuz burada geçti. Bizim bu kadar güzel olan bir yere ihtiyacımız var. İnşallah yine burada pikniğimizi yaparız ve herkes birbiriyle kaynaşır.” ifadelerini kullandı.

Ünsal; “Kemer’linin sesine kulak verilsin”

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal da Kındılçeşme’nin Kemer’in penceresi ve vitrini konumunda olduğunu belirterek, “Eskiden insanlar buraya gelir ve çadır kurardı. Çok güzel dostluklar oluşurdu. Ama ne yazık ki burası 22 yıldır halkın kullanımına kapalı.

Umarım Kemer’lilerin sesine yetkililer kulak verir ve burayı Kemer’e tahsis eder.” dedi.

Vicir; “Burayı Tekrar, Kemer’in Hizmetinde Görmek İstiyoruz”

 Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, Kındılçeşme’nin Kemer’in akciğerleri olduğuna işaret ederek, “22 yıllık bir esaretten sonra Danıştay üst kurulunun verdiği nihai karar neticesinde buranın eskiye döndürülmesi kararı verildi. Umarım yöneticilerimiz de bu karara uyacaktır.

Burayı tekrar Kemer’in hizmetinde görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Günay; “2025 Yazında İlk Pikniğimizi Yapmak İstiyoruz”

Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay da Kuzdere Mahallesi’nin sahile sınırı olmadığı için Kındılçeşme’yi en çok hak eden mahallenin muhtarı olduğuna değinerek, “Biz çocukluğumuzu burada geçirdik. Kndılçeşme 2024 yılında bir çıkmaza girdi.

Biz evrak prosedürünü aşıp 22 yıldır Kemer’in en güzel yerini kullanamıyoruz. Son aldığımız bilgilere göre en üst mahkeme kararını verdi. Bizim devlet büyüklerimizden talebimiz 2025 yazında ilk pikniğimizi yapmak.” dedi.

Sönmez, “Bu Duvar Aşılacaktır.”

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de Kemer’in elinden alınan Kındılçeşme’nin geri kazanılmasıyla ilgili 20 yıllık bir mücadele yapıldığını ifade ederek, “Bu mücadele sonunda artık sonuç alındı. Artık burası sadece Milli Parkların uhdesine geri döndü.

Buranın artık Kemer’e kazandırılması için tek engel arkada bulunan duvar. Bu duvarın buradaki kalabalığın gösterdiği güçle aşılacağını görüyorum.” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, Kındılçeşme için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Tekirova Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Sami Adaletli de Kındılçeşme’nin Kemer’in tek nefes alabileceği bir yer olduğunu belirterek, devletten tek beklentilerinin 20 yıl sonunda Kemer’in hakkı olan Kındılçeşme’nin Kemer’e verilmesi olduğunun altını çizdi.

Vatandaşlardan 80 yaşındaki Mustafa Erkal da çocukluğunun Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’nda geçtiğine vurgu yaparak, “Burası köylünün mesire yeridir. Biz her zaman buraya gelirdik. Milli Parklar burayı telle çevirdi. Köylü olarak biz buraya geldik ve telleri söktük.

Milli Parklar bizi mahkemeye verdi. Köylü olarak mahkemeyi kazandık. Burası ebediyen köylünün olsun diye mücadele ettik. Burası gittiğinde köylü olarak biz nereye gideceğiz. Buranın gitmemesini istiyoruz. Burası köylünün yeri olarak kalacak” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım