Menu
RSS
Antalya Caddeleri Yörük Göçüyle Şenlendi

Antalya Caddeleri Yörük Göçüyle Şenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

Prev Next

Elmalı'da Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

  • Yazan 
Elmalı'da Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

ELMALI Devlet Hastanesi'nde 24 yıl aradan sonra ilk kez 'dikişsiz katarakt ameliyatı' ve 'göz içi lens implantasyonu' operasyonu başarıyla yapıldı. Elmalı Devlet Hastanesi'nde halk arasında 'dikişsiz katarakt ameliyatı' olarak adlandırılan 'FAKO' yönetimiyle katarakt ve göz içi lens implantasyonu gerçekleştirildi.

24 yıl aradan sonra Elmalı Devlet Hastanesi'nde ilk kez böyle bir operasyonun yapıldığını kaydeden Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, uygulamanın başarıyla sonuçlandığını kaydetti. Göz sağlığını tehdit eden rahatsızlıkların başında kataraktın yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Necat Yılmaz, halk arasında 'perde inmesi' olarak bilinen katarakt hakkındaki en çarpıcı gerçeğin görme yeteneğinin giderek kaybedilmesi ve geciktirilmeden tedavisinin yapılması gerektiği olduğunu söyledi.

Elmalı'da aylık bazda yaklaşık 30 hastanın katarakt ameliyatı için merkez hastanelere gitmek zorunda kaldığına değinen Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Artık hastalarımız Elmalı Devlet Hastanesi'nde uzman hekimimiz kontrolünde yapılan ameliyatlar sayesinde, başka bir hastaneye gitmeden burada sağlığına kavuşacak" dedi.

Hastaneye kontrolle gelen hastaları da ziyaret eden Prof. Dr. Necat Yılmaz, yerinde hizmet anlayışıyla ilçelere sağlık hizmetini yaymayı amaç edindiklerini vurguladı. Elmalı Devlet Hastanesi'nin 52 yatak, 13 uzman hekim, 7 pratisyen hekim, 4 diş hekimi olmak üzere toplam 158 personelle günde 800 ile 1000 arasında hastaya poliklinik hizmeti verdiğini de anlatan Prof. Dr. Yılmaz, yapılan operasyonun ilçe hastanesi için çok önemli olduğunu söyledi.

FAKO yöntemiyle katarakt ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Erkan Doğan da, uzun bir aradan sonra bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Akdağ ise hizmet kalitesi ve çeşitliliğinin artarak devam ettiğini kaydetti.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de Elmalı Devlet Hastanesi'nin gelişmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım