Menu
RSS
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Prev Next

CHP Alanya İlçe Başkanı Kandemir: 12 Eylül Darbesi, Cumhuriyetin Kuruluş Değerlerini Hedef Almıştır

CHP Alanya İlçe Başkanı Kandemir: 12 Eylül Darbesi, Cumhuriyetin Kuruluş Değerlerini Hedef Almıştır

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Kandemir açıklamasında, 12 Eylül darbesinin Türkiye Cumhuriyeti’ne, devletimizin kuruluş değerlerine karşı yaptırılmış alçakça bir girişim olduğunu belirtti.

Kandemir’in açıklamalarının devamı şu şekilde:

12 Eylül darbesi, II.Dünya savaşına kadar siyasi ve kültürel birliğini sağlamlaştıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerini hedef almıştır.

12 Eylül darbesi, kuruluş yıllarında sağlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığını ortadan kaldırmak isteyenlerin yazdıkları hainliğin senaryosudur.

12 Eylül darbesi,  soğuk savaş yıllarının başında tohumları atılan Türkiye Cumhuriyeti’ni siyaseten bölme projesini finale taşıyarak Türk Milletinin iradesine el konulan alçak bir askeri harekattır.

12 darbesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Marshall Yardımıyla başlayan ekonomik olarak işgal edilmesi sürecinin çirkin mühürüdür.

12 Eylül darbesi, soykırıma karşı yavru vatanın korunması için yapılan Kıbrıs Barış Harekatının Türk Milleti’ne ödetilen ağır bedelidir.

12 Eylül darbesi, emperyalist batıyı dinlemeyerek Türk çiftçisinin haşhaş ekmesine izin verilmesinin, Ülkemize uygulanan silah ambargosuna karşı Amerikan üstlerinin kapatılmasının faturasıdır.

12 Eylül darbesi, sözde komünizm korkusuyla Türk gençlerinin birbirine kırdırılması vahşetinin saklanması için sergilenen yeni bir vahşettir.

12 Eylül darbesi, Atatürkçü Türk Ordusunun yapısal değerlerinin dejenere edilmesi için planlanan uzun vadeli bir yabancılaştırma projesidir askeri adımıdır.

12 Eylül darbesi, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısına kilit vurma girişimidir.

Milletimize sözümüzdür; darbecilere ve işbirlikçilerine hiçbir zaman teslim olmadık, olmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan hiçbir hainliği unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bülent Kandemir

CHP Alanya İlçe Başkanı

yukarı çık
0
Paylaşım