Menu
RSS

Bülent Orakoğlu: Darbe Süreçleriyle, Milletle Devletin Arası Hep Açıldı

Bülent Orakoğlu: Darbe Süreçleriyle, Milletle Devletin Arası Hep Açıldı

Kumluca Belediyesi Kültür Sosyal işler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ayın söyleşisi programına konu olarak katılan Emniyet İstihbarat Dairesi eki Başkanı Bülent Orakoğlu, Türkiye’de darbe süreçleriyle, milletle devletin arası hep açıldığını söyledi.

Kumluca Belediyesi Kültür Sosyal işleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ayın söyleşisi programına konuşmacı olarak katılan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, “Türkiye modernleşmesi ve Suriye meselesi” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Cumhuriyetin ilanından sonra, zor bir sürece girdiğini ve demokratikleşme konusunda bir takım zorluklar yaşadığını ifade eden Orakoğlu, bu süreçlerde halkın isteklerine karşı gelen bazı grupların halkı sindirme ve baskı altına alma konusunda darbelere giriştiğini ve bunlarda da dönem dönem başarılı olduklarını söyledi.

Türkiye’de 1960 yılında, 1970 yılında ve 1980 yılında darbelerin yaşandığına dikkat çeken Orakoğlu, 1997 yılında ise 28 Şubat süreciyle de bir darbe yaşandığını ileri sürdü. 28 Şubat sürecinin Susurluk ile başladığını iddia eden Orakoğlu, 28 Şubat’ın bu kadar açık bir darbe olmasına rağmen, bugün bunu sulandırmak isteyen bir takım unsurların olduğunu belirtti.

Orakoğlu şöyle konuştu:

“28 Şubat süreci Türkiye’yi hem ekonomik, hem de manevi anlamda ciddi sıkıntılara sokan bir süreçtir. Biz 28 Şubat darbesine karşı durmamızın altında, bundan sonra Türkiye’de darbelerin olmasını istememizdir. Çünkü Türkiye’de darbe süreçleriyle, milletle devletin arası hep açıldı.

Bundan her zararlı çıkan da ülke oldu, millet oldu. Türkiye’de yaşanan darbelerin arkasında her zaman Amerika ve İsrail vardı, 28 Şubat sürecinde de böyleydi. Şimdi bakıyoruz, günümüzdeki terörün arkasında da aynı ülkeler var. Yani darbeyle yapamadıklarını, gerektiğinde terörle yapmaya çalışıyorlar.”

Kendisinin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı olduğu dönemde bir takım olayları gündeme getirdiğini dile getiren Orakoğlu, bu olayların başında da batı çalışma grubu olarak adlandırılan ve Kadir Sarmusak’ın kendisine ulaştırdığı belgeler olduğunu ve bugünde aynı şekilde Türkiye üzerine oyun oynamak isteyen başta paralel yapı olmak üzere bildiği konularda gerekli açıklamaları yaptığını kaydetti.

Suriye meselesinde de emperyalist güçler tarafından Türkiye üzerine büyük oyunlar oynanmak istendiğini ileri süren Orakoğlu, yapılan işin sadece Suriye’nin parçalanması değil, ortorite boşluğundan yararlanan bazı terör örgütleri marifetiyle Türkiye’nin de savaşın içine çekilmek istendiğini belirtti.

Suriye barışın sağlanması konusuyla ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Cenevre görüşmelerinin de bir aldatmaca olduğunu vurgulayan Orakoğlu, “Maalesef kendi halkını katleden, kendi vatandaşlarına kimyasal silah kullanacak kadar canileşen bir Suriye Devleti ile karşı karşıyayız.

Burada Türkiye Devletinin masum Suriye halkına yaptığı insanlık yardımını tarih asla unutmayacaktır. Ne Rusya, nede Amerika’nın derdi Suriye’de barışın sağlanması değildir. Bilakis burada yuvalanan bir takım terör örgütlerine destek vermektedirler. Ancak biz bugün Suriye’nin durumuna, Irak’ın durumuna düşmemek için millet olarak birbirimize sıkıca kenetlenmek ve devletimize sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandıran Orakoğlu’nun söyleşisi yaklaşık iki saat sürdü. Söyleşi sonunda Kumluca Kaymakamı Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet İstihbarat Dairesi eki Başkanı Bülent Orakoğlu’na günün anısına Kumluca’yı simgeleyen Kalekule figürlü porselen çay seti hediye etti.

yukarı çık
0
Paylaşım