Menu
RSS

Antalya Nükleer Karşıtı Platform 'Cerattepe’ye Destek Devam Edecek'

  • Yazan 
Antalya Nükleer Karşıtı Platform 'Cerattepe’ye Destek Devam Edecek'

Antalya Nükleer Karşıtı Platform, A Platformu ve Doğanın Çocukları Cerattepe’deki direnişe destek için 4 gündür Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp desteklerini dile getirmekteler. NKP ve A Platformu adına Hediye Gündüz Artvin’de sürmekte olan direniş için “sen direndikçe biz de burada sana destek vereceğiz” dedi.

“Artvin halkı kenti kentinin toprağını, suyunu, doğasını koruduğu için devlet günlerdir gazla, copla, suyla müdahale etmektedir. Yapılan bu şiddeti şiddetle kınıyoruz. 20 yıldır direnen, hukuk yoluyla derdini anlatmaya çalışan Artvin halkı herşeyi hukuk çerçevesinde yaptığı halde hükümet hukuku tanımamış, baskı uygulamaya devam etmiştir.

Artvin halkı heyelan tehlikesine karşı kendi yaşam alanının koruma mücadelesi vermektedir. Artvinhalkı haklıdır ve kazanacaktır” diyen Gündüz’den sonra Doğa Çocukları adına konuşan Elif Karanfil “. Türkiye halklarına çağrımızdır. Gelin sermayenin yağma ve katliam düzenine karşı, doğanın yaşama hakkını, çeşitliliğini ve sürekliliğini savunalım. Cerattepe halkına destek olalım. Kapitalizm bizi yok etmeden, biz kapitalizmi yok edelim” dedi.

Sık sık atılan “Katil Şirket Artvin’i terket” sloganlar arasında Karanfil sözlerine şöyle devam etti; “Şimdiki gündemleri Artvin'in Cerattepe bölgesindeki, el değmemiş doğal orman alanları. Bu ormanlık alanda başlatılmak istenen madencilik faaliyeti hayata geçerse, sırada bekleyen 358 maden ruhsatının çıkması kolaylaşacak.

Yağma ve katliamın önüne geçilemeyecek. Hatırlanacağı gibi, gözü dönmüş Cengiz Holding'in altın aramak için sekiz ay önce başlattığı girişim, halk direnişiyle geri çekilmişti. Ama anlaşılan ders almamışlar. Şimdi yine saldırıyorlar. 15 Şubat akşamı, maden yetkilileri, polis ve jandarma ile birlikte iş makinelerini bölgeye yığmaya başladı. Bu girişim halkın direnişiyle karşılaştı. Direnişin her geçen saat yayılması ve büyümesi hükümeti oldukça panikletmiş görünüyor. Öyle bir panik ki, altı farklı ilden Artvin'e polis ve jandarma yığınağı yaptılar. İçişleri bakanı kolluk kuvvetlere "vurun geçin" talimatı verdi.

Vurdular ve geçtiler. Halka gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdılar. Direnişçileri gözaltına aldılar. Maden sahasına ulaştılar. Ağaç kesimine başladılar bile. Halkın direnişi şu anda Artvin merkezinde devam ediyor. Herhangi bir yenilgi yok. Direniş sürüyor. Direnişe destek de büyüyor. Doğanın Çocukları, doğanın katillerini uyarıyor: Pis ellerinizi doğadan ve yaşamdan çekin.

Doğayı, sermayenizi katlamak için kullanacağınız bir meta olarak kullanmanıza izin vermeyeceğiz. Artvin halkıyla birlikte direneceğiz. Sizleri yaşamın kaynağından tamamen kovana kadar mücadelemiz sürecek. Türkiye halklarına çağrımızdır. Gelin sermayenin yağma ve katliam düzenine karşı, doğanın yaşama hakkını, çeşitliliğini ve sürekliliğini savunalım. Cerattepe halkına destek olalım. Kapitalizm bizi yok etmeden, biz kapitalizmi yok edelim”

yukarı çık
0
Paylaşım