Menu
RSS

Antalya Dem Parti: Bu Müfredat Asimilasyoncu, Gerici Bir AKP-MHP Öğretim Müfredatıdır

Antalya Dem Parti: Bu Müfredat Asimilasyoncu, Gerici Bir AKP-MHP Öğretim Müfredatıdır

Antalya Dem Parti İl Eş Başkanı İhsan Nergiz 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “2024-2025 Eğitim yılı diyemiyoruz çünkü eğitimle alakası kalmayan bir müfredatla karış karşıyayız. Bu müfredat asimilasyoncu, gerici bir AKP-MHP öğretim müfredatıdır” dedi.

“Yeni bir eğitim-öğretim yılının başındayız. Öncelikle bütün eğitim emekçilerine başarılar ve kolaylıklar diliyoruz” diyen Nergiz açıklamasında şunları söyledi:

“2024-2025 Eğitim yılı diyemiyoruz çünkü eğitimle alakası kalmayan bir müfredatla karış karşıyayız.

Bu müfredat asimilasyoncu, gerici bir AKP-MHP öğretim müfredatıdır.

Ana sınıfından üniversiteye kadar öğrenciler şaşkın, parasız olması gereken ana sınıflarının masrafları 3-4 e katlanmış, özel eğitim kurumlarında anormal bir şekilde artışlar olmuştur. Özel İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite de aynı durumdadır. Devasa bir barınma ve yurtsuzluk sorunu var.

Yurtların durumu, ev kiraları, günlük okul ve temel yaşamsal giderler nasıl olacak? Bu durum özellikle üniversite öğrencilerini okulu bırakmaya kadar giden bir durumdur.

Eğitim parasız ve devletin asli görevi olması gerekirken okul ve kurs ücretleri yoksul ve emekçi halkın belini bükmektedir. Eğitime erişim eşitliğinde büyük uçurumlar olmakta zenginlerin çocukları bürokratın, vekilin, yandaşın, teknokratın çocukları Avrupalarda Amerikalarda okurken,

fakir fukaranın çocuğu okuyacak para bulamamakta eğitim-öğretim hakkını kullanamamaktadır.

KPSS de mülakatları kaldırıyoruz diye seçim vaadinde bulunan AKP neden halen duruyor,

Kaldırmıyor?

Öğretmenlerin korkulu rüyası haline gelen mülakat sistemini reddediyoruz.

Binlerce mezun ve aileleri mülakatların ve sonuçlarının stresini yaşıyor.

Peki, bir öğün yemeği çocuklara fazla görenlere ne demeli?

Hükümetin memurları, yandaşlar bolluk içinde yüzsün fakir-fukara, yoksul emekçi çocuklarına vereceğiniz bir öğün yemek gözünüze batsın, işte yeni dönemin fotoğrafı budur diyebiliriz.

Eğitimin her aşamasında anadilinde eğitimi reddeden, pedagojiye aykırı, asimilasyoncu, inkarcı bu eğitim politikalarını da bunu savunan ve uygulayanları da reddediyoruz.

Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin anadilinde eğitim hakkını savunuyoruz.

Biz parasız eğitimi savunuyoruz.

Biz laik ve bilimsel eğitimi savunuyoruz.

Biz özgür bireylerin yetişeceği, özgürlükçü ve demokratik eğitimi savunuyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım