Menu
RSS
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Prev Next

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’den Büyükşehir Belediye Başkanına İğneden İpliğe Eleştiri

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’den Büyükşehir Belediye Başkanına İğneden İpliğe Eleştiri

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya Milletvekilleri İbrahim Ethem Taş, Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuğba Vural Çokal, İl Kadın Kolları Başkanı,

İl Gençlik Kolları Başkanı ve merkez ilçe başkanlarının katılımıyla şehir merkezindeki bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ilçe başkanlarına yüklenen Çetin, ağır eleştirilerde bulundu.

Su zammına, trafik sorununa, Alanyaspor tesisine, refüj çalışmalarına, rögar ve drenaj temizliğine dikkat çeken Çetin’in eleştirilerinden Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kumluca belediyeleri de nasibini aldı. Hükümetin Antalya’ya yatırımlarına da işaret eden Çetin,

yaklaşan kongre takvimi hakkında da bilgi vererek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

31 Mart seçimlerinin üzerinden 6 aylık süre geçtiğine işaret eden Çetin, ikinci dönemini yaşayan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i hedef aldı. Böcek ve yönetiminin şehri yönetmekten aciz olduğunu söyleyen Çetin, “Vatandaşın sıkıntılarından bihaber, proje üretmez,

icraat yapmaz bir hale gelmiş durumdalar. 6 aydır da geçmiş 60 aydaki yaşantıları devam ettiriyorlar. Ortada yine proje ve vizyon yok. Antalya’da elle tutulur, gözle görülür bir hizmetin olmadığını izliyoruz. AK Parti ailesi olarak gözümüz Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının üzerinde olacak.

Vatandaşımız adına faydalı işlerde yanlarında, vatandaşımızın, şehrimizin menfaatine olmayan işlerde de karşılarında olacağız” dedi.

Şehirdeki su kesintilerinin fazlalığına işaret eden Çetin, “Sadece kırsalda değil merkezde bile musluktan gelmeyen sularla karşı karşıyayız. Büyükşehir Belediyesi ve ASAT yönetimi su kesintileriyle ilgili vatandaşın sıkıntısına merhem olacak çözüm üretmediği gibi vatandaşlarımız sıkıntılarını dile getiriyor.

Menderes Türel zamanında Antalya, suyun en ucuz olduğu şehirdi. Şuanda en pahalı içilir duruma geldi. Hepiniz su faturalarının halini görüyorsunuz. İkinci döneminde suya yüzde 446 rekor bir zam yaptı. Yüzde 446’lık zammı Antalyalıların takdirine bırakıyorum.

Elektrik fiyatını geçmiş su fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Su faturalarında ‘En ucuz su Antalya’da’ diye reklamları vardı, şimdi reklam değişti ve ‘Su arızalarını, kaçak suyu bize bildirin’ şekline döndü” diye konuştu. Su arızalarının da had safhaya ulaştığını söyleyen Çetin,

arızalarla ilgili yeterli ekip olmadığını kaydetti. Çetin, arıza için açılan yerlerde yama çalışmalarının da günlerce yapılmadığına işaret etti.

Trafik sorununun da içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Çetin, “Kimse istediği yere istediği zamanda ulaşamaz durumda. Ulaşım içler acısı. Ne yeni bir yol, ne yeni bir kavşak, ne bir proje, ne de ortaya koydukları vizyon var. Toplu ulaşım durakları da çok yoğun.

Biz taşıyanın da taşınanın da mutlu olduğu bir sistem gerektiğini söylüyoruz” açıklamasında bulundu. “Hala sivrisinek, haşere konuşuyorsak bu Başkanın bir ayıbıdır” diyen Çetin, bunun Antalya’ya yakışmadığını söyledi.

Altın Portakal’ın da özüne dönmekten ziyade ortadan kalktığını söyleyen Çetin, “Skandallarla gündeme gelen bir Altın Portakal’la karşı karşıya kaldık. Geçen sene yapılamadı. Bu sene çalışma devam ediyor. Yine sanatçı derneklerinin çekildiklerini duyuyoruz.

Nasıl bir Altın Portakal gerçekleştirileceğini merakla izliyoruz” dedi.

Sürgün haline gelen uzak yerlere görevlendirmelerin devam ettiğini iddia eden Çetin, “İlçeden ilçeye göndermeler devam ediyor. Biz bundan vazgeçmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Arıtmalar üzerinden de eleştirilerini sürdüren Çetin, arıtmalara yatırım yapılmadığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde denizin kirletildiğini hatırlatan Çetin, “Yatırım yapmadığı gibi, bizim yaptığımız yatırımları da eleştiriyor” açıklamasında bulundu.

Logar ve drenaj temizliklerinin de yapılmadığını ileri süren Çetin, geçen yıl can kaybıyla sonuçlanan su baskınlarını hatırlattı. Alt geçitlerin yüzme havuzuna döndüğünü söyleyen Çetin, yağışların başladığını vurgulayarak, “Başkan dikkat et kış geliyor. Temizliğinizi yapın” uyarısında bulundu.

Böcek’in reklam ve algı belediyeciliği yaptığını söyleyen Çetin, “Koca koca ilan ve resimler paylaştığını görüyoruz. Sanırsınız çok muazzam hizmetler yapıyor. Bu konuda başarılı. Sosyal belediyecilikten ziyade sosyal medya belediyeciliğini çok güzel gerçekleştiriyor” dedi.

Teleferik kazasını da hatırlatan Çetin, teleferiğin akıbeti belli olmayan bir yatırım haline geldiğini söyleyerek ne yapılmasının düşünüldüğünü sordu.

Alanyaspor tesislerinin de yapılmadığını belirten Çetin, atılan temelin içler acısı haline geldiğini, Alanyalıların temelde balık avlayarak mesaj verdiğini söyledi ve tesislerin biran önce yapılmasını istedi.

Aydınlatma ve refüj çalışmalarının da eksik olduğuna işaret eden Çetin, Balbey’in de kaderine terk edildiğini dile getirdi. Doğu Garajı’ndaki dükkanların da boş vaziyette olduğunu söyleyen Çetin, şehrin merkezindeki bir yatırımın cıvıl cıvıl olması gerektiğini vurguladı.

İlçe belediyelerini de eleştiren Çetin, geçtiğimiz günlerde hacizle gündeme gelen CHP’li Döşemealtı Belediyesi’ne dikkat çekti. Menderes Dal’dan önceki başkan Turgay Genç’in de CHP’li olduğuna işaret eden Çetin, acitasyon yapıldığını söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nin de iki ilçe gibi olduğunu dile getiren Çetin,

bir bölümünün hizmet alırken bir bölümünün alamadığını ifade etti. Altıntaş üzerinden Aksu Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında kavga yaşandığını belirten Çetin, Büyükşehir Belediyesi’nin Altıntaş haricinde yönettiği başka bir mahalle olmadığının altını çizdi.

Aksu’nun mahallesi olan Altıntaş’ı, Böcek’in Aksu Belediyesi’ne vermediğini ifade eden Çetin, buraya hizmet verilmediğini de dile getirdi. Konyaaltı Belediyesi’nin de borçlu olduğunu kaydeden Çetin, Böcek’in Konyaaltı Belediyesi’ni borçlu devrettiğini söyledi.

Çetin, Kumluca Belediyesi’nin de meclisten borçlanma ve sınırsız arsa yetkisi geçirdiğini ifade etti.

Konuşmasında hükümetin Antalya’ya yatırım yağdırdığını da söyleyen Çetin, havaalanındaki genişletme çalışmalarına ve sağlık yatırımlarına dikkat çekti. Kongre takvimiyle ilgili de bilgi paylaşarak Antalya teşkilatında delege seçimlerinin 22 Eylül'de yapılacağını bildiren Çetin,

"Antalya'da 12 Ekim ile 28 Aralık arasında kongrelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Çetin, Böcek’in Sarısu ihalesinin onaylanmasıyla ilgili yardım istediğinin hatırlatılması üzerine, “Partisi fark etmez. Antalya ile ilgili bir sıkıntıda bizden destek istiyorsa hepimiz buradayız. Bende meclis toplantısında öğrendim.

Bu noktada bir talebi varsa bizi arayabilir, destek isteyebilirdi” diye konuştu.

Antalya'da 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olan falezlerin bir kısmının bu kapsamdan çıkarılması sorulan Çetin, “Koruma alanı daraltıldı. Bundan duygum var, detay bilgim yok. Detayı sormak için notumuzu zaten aldık. Koruma alanı, imarlı olan yerlerde sıkıntı verebiliyordu.

Onunla ilgili midir, yoksa farklı bir şey midir? Bununla ilgili bilgi vereceğim. Bir yanlışlık varsa da düzeltilmesi düşüncesindeyiz” şeklinde cevap verdi. Falezlerdeki platformların da sorulması üzerine Çetin, “Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan aldıkları bir izin yok.

Müracaatları var ama izin varmış gibi hareket edip, kurulların olabilir dedikleri, detaylara girilmeden, hak sahipliği olmadan müracaatlarla yola çıkılmışlık var. Belediyelerin ilgilenmediği kaçak yapılar” diyerek hepsinin yıkımıyla ilgili peşlerinde olduklarını bildirdi.

Uncalı kavşağına yapılacak olan köprülü kavşağın sorulması üzerine Çetin, Sanayi, Uncalı, Duraliler ve Kepez üstü kavşaklarının seçim vaatlerinde yer aldığını hatırlatarak, “Bunları takip ediyoruz. İmarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nde bekleyen bir çalışma var. Birçok unsuruyla çalışmada sona gelindi.

Bakanlıkla ilgili kamulaştırma kısımlarını bitirmek üzereyiz. Bununla ilgili Bakanlarımızla bir toplantı yaptık. Yakın tarihte müjde vereceğimizi söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

31 Mart seçimleriyle ilgili eleştiri yaptıklarını bildiren Çetin, mazeretlere sığınmadıklarını ve gerekli mesajı çıkardıklarını söyledi. Kurulduğundan bu yana üyesi olduğu AK Parti’nin 18 yıldır teşkilatlarında görev aldığını hatırlatan Çetin, “Ben 18 yıldır teşkilatlarında görev aldığım partimin

peşinde il başkanı olmak için koşmadım. Bundan sonrası için de bir şey olmak için koşmuyorum. Yoluna revan olduğum, davasına inandığım liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dimdik durmak adına kurulduğu günden beri katılarak karınca misali ne katkı koyabilirim diye koşmaya devam ediyorum.

Bundan sonra da koşacağım” diyerek partilerindeki uyuma dikkat çekti.

yukarı çık
0
Paylaşım