Menu
RSS

Antalya’da Tırnakçılara 650 TL Kaptıran Market Sahibi, İkinci Şüpheliyi Dövdü

Antalya’da Tırnakçılara 650 TL Kaptıran Market Sahibi, İkinci Şüpheliyi Dövdü

İlk tırnakçılardan ağzı yanan market sahibi, eli kasaya uzanan ikinci şüpheliye göz açtırmadı.

Antalya’da yabancı uyruklu 2 kişi girdikleri bir markette tırnakçılık yöntemiyle kasadan 650 TL para çaldı.

İlk dolandırıcılara parasını kaptıran market sahibi iki gün sonra gelen başka bir müşteriyi ise elini kasaya uzatırken yakaladı.

Market sahibi, attığı yumrukla sersemleyen ve marketin dışına kaçan şüphelinin peşinden gitti.

Hırsızlık olayı, 30 Ağustos Çarşamba günü saat 21.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Cebesoy Caddesi üzerinde bir markette meydana geldi.

Markete gelen biri kadın, biri erkek yabancı uyruklu 2 kişi para bozdurma bahanesiyle market görevlisini oyalamaya başladı. Markette bulunan görevli parayı bozmasına rağmen, yabancı uyruklu erkek şahıs ısrarla parayı o şekilde bozmaması gerektiğini anlatmaya çalıştı. Markette bulunan görevli ne yapacağını anlayamayınca yabancı uyruklu şahıs elini kasaya atarak 200 TL’lik banknotları eline aldı. Bir süre paralarla oynayan şahıs kaşla göz arasında 650 TL’yi tırnak yöntemiyle sol eline aldı. Yabancı uyruklu erkek şahıs sol eline aldığı parayı daha sonra kendisiyle markete gelen kadına verdi. Kadın da kendisine uzatılan parayı alarak çantasına koyduktan sonra marketten hızla uzaklaşmaya başlıyor.

Kasadaki açığı fark etti

Market görevlisi gece marketi kapatacağı esnada yaptığı sayımda kasada 650 TL açık verince güvenlik kamerasından tırnak yöntemiyle yapılan hırsızlık olayını gördü.

Market görevlisi olayı fark ettikten sonra durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Markete gelen polis ekipleri eşkalini aldığı yabancı erkek ve kadın şahısla ilgili çalışma başlattı. Olay marketin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olaydan 2 gün sonra yine aynı markette 2 yabancı uyruklu şahsın tırnak yöntemiyle hırsızlığı market sahibinin dikkati sayesinde önlenmiş oldu.

Market sahibi Hasan Zengin, 2 yabancı şahıstan yaşadıkları olaydan sonra şüphelendiğini ve para bozdurma bahanesiyle elini kasaya attığı anda durumu fark ettiğini söyledi.

Zengin, "Arapça konuşan 2 kişi alışveriş yaptıktan sonra başka bir para verip 'bozar mısınız?' diyorlar. Kasadaki personel de ne dediklerini anlamıyor.

Nasıl yapacağız derken, erkek şahıs kasaya uzanarak paraları eline alıyor. O anda da 650 TL’yi tırnaklayarak yanındaki kadına veriyor. Kadın da alarak çıkıp gidiyorlar" dedi.

"2’nci gelen grupla arbede yaşandı"

2 gün sonra başka bir grubun geldiğini dile getiren Zengin, "Bayramın birinci günü gelen 2 kişi alışveriş yaptılar.

Para üstünü aldıktan sonra iki tane 50 TL’yi 100 TL yapar mısın diye imada bulundu. Yaptıktan sonra bunu değiştir dediler.

Ben o esnada tırnakçı olduklarını anladım. Biraz bekledikten sonra kasaya elini uzatmaya çalıştı. O arada da elini tuttum ve arbeden yaşandı.

Arbededen sonra kaçtılar. Kaçarken de masanın üzerinde cüzdanlarını unuttular. Cüzdan içerisinde 209 dolar, 110 TL ve bin Riyal para çıktı.

Biz de bunu gelen polislere teslim ettik" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım