Menu
RSS

Muratpaşa’da Yaşlılara Saygı Haftası

Muratpaşa’da Yaşlılara Saygı Haftası

Muratpaşa Belediyesi, 18-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle özel etkinlik düzenledi. Ahmet Haşim’in ‘Merdiven’ şiirini okuyan, Yaşlıevi’nin görme engelli üyesi Saadet Barutçu, “Ümit Başkan’ın sayesinde bizler gökyüzüne ümitle bakacağız” diye konuştu.

GÖKYÜZÜNE ÜMİT’LE BAKACAĞIZ’

Özel etkinlik

Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen Yaşlılara Saygı Haftası nedeni ile Muratpaşa Belediyesi Gönül Bahçesi Merkez Yaşlıevi’nde Antalya’da huzurevlerinde yaşamlarını sürdüren yaşlılar ve üyelere etkinlik düzenlendi. Yaşlıevi’nde yaklaşık 600 yaşlının katılımı ile düzenlenen etkinlikte, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve meclis üyeleri yaşlılara çiçek takdim etti.

Ahmet Haşim’in şiirini okudu

Etkinlikte konuşan görme engelli Yaşlıevi üyesi Saadet Barutçu, “Yaşlılığı kabul etmiyoruz.  Çünkü bizler yaşamımız boyunca üretken olacağız ve olmaya da mecburuz. Muratpaşa’da yaşadığım için mutluyum.

Göreve geldiğinden bu yana sevgisini çocuklara ve biz yaşlılara adayan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün yaşlılar günü değil biz genç yaşlıların günü. Bir kez daha diyorum ki, Ahmet Haşim’in sözüyle “Ağır ağır çıkacakasın bu merdivenlerden, eteklerinde bir yığın yaprak ve gökyüzüne bakacaksın bir gün ağlayarak. Hayır, Ümit Başkan’ın sayesinde bizler gökyüzüne Ümit’le bakacağız” diye konuştu.

‘Sizler de ayrı ayrı bu deniz gibi güzelsiniz’

Yaşlılara saygı haftasının önemine değinen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Biz sevgi, saygı, barış ve kardeşliği şehrimizde egemen kılmadıkça, iyi asfaltı, iyi binayı ne yapayım. Biz siz büyüklerimiz ile sevgi saygı içerisinde diz dize, dip dibe yaşamadıktan sonra o imalatların hiçbir önemi yok.

Belediyemizin her kuruşunu insan hayatına harcıyoruz. Kimse yaşlanıyorum diye üzülmesin. Doğada en yaşlı ağaçlar, denizler, dağlar en yaşlı onlar. Şu denizin o kadim milyonlarca demlenmiş güzelliğine bir bakın. İşte sizler de ayrı ayrı bu deniz gibi güzelsiniz” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım