Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Kılıçdaroğlu’nun Konvoyu Durduruldu: Çatışma Çıktı!

Kılıçdaroğlu’nun Konvoyu Durduruldu: Çatışma Çıktı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin ziyareti sırasında konvoya saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında saldırı düzenlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda 1'i ağır olmak üzere 3 askerin yaralandığını söyledi. Ağır yaralanan jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin de aralarında bulunduğu konvoya bir grup tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçleriyle ve CHP liderinin korumaları ile saldırganlar arasında çatışma çıktı.

Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye alınırken sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. CHP lideri Ardavuç Belediye Binası'nın açılışına katılacaktı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

İçişleri Bakanı'ndan İlk Açıklama: 1'i Ağır 3 Asker Yaralı

İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamada, "Konvoyun korumasını savunmak üzere görevlendirilmiş jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır.

İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı.

Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı" dedi.

Ala Şunları Söyledi:

 "Bölücü terör örgütü Karadeniz'e açılma niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır. Ordu'da geçenlerde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklarda o bölgede yakalanıp gereği yapılacaktır.

CHP tabanına, yönetimine, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Sayın Genel Başkana da bu olay karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye'nin gündeminden terörü çıkarmak için yoğun bir çaba içindeyiz.

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. hemen operasyon da başladı. Sadece öncü emniyeti sağlamak üzere görevlendirilmiş araçta hasar var.

Ve onun içindeki sürücü er ağır, iki astsubayımız da yaralı. Bu saldırı bütün ülkeye yapılmıştır. Bu teröristlerin yakalanmaları için çalışmalar başlatılmıştır."

1 Er Şehit, 2 Astsubay Yaralandı

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan Saldırı Sonrası İlk Açıklama: Bir Canım Var Feda Olsun

Saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonuna bağlanarak "Bir şehidimiz olduğu haberini aldık." dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı.

Açılan ateşe Çatışma bir süre devam etti.  Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi.

Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunu üzerine CHP genel başkanını karayolları binasına götürdü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak durumu hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu: Benim Açımdan Bir Sorun Yok

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık.

Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz." dedi.

CHP Yöneticilerinden Açıklamalar

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Genel Başkanımızın telefonları çekmiyor, yanındaki arkadaşların da telefonu meşgul. Aracın etrafında yeterince güvenlik önlemi alındığı söyleniyor.

Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor.

Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek." dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Topraktutan, "Genel Başkanımızı zırhlı araçla çıkardık. Ciddi bir travma yaşadık. Ön tarafta çatışmanın yaşandığı söyleniyor. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ile görüşüyor" dedi.

CHP Milletvekili Eren Erdem'in Açıklamaları Şu Şekilde; 

Türkiye'nin anamuhalefet hareketinin liderine yönelik bir saldırı girişimi çok tehlikeli bir sürece evrildiğimizi gösteriyor. Birileri Türkiye'nin çatışma iklimine girmesini istiyor. 15 Temmuz'la alakasız olduğunu düşünmüyorum. 

Türkiye büyük bir sınavdan geçiyor. Bu yaşananlar sistematik bir kaos planının olduğunu gösteriyor. Bu konuda CHP olarak her zaman toplumsal barıştan yanayız. Bu sürecin 15 Temmuz'dan ayrı düşünülmemesi gerek. İktidar bu saldırının arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak zorundadır.  Soruyorum Arınç'a suikast iddiasıyla kozmik odaya girenler şimdi nereye girecekler.

Gazeteci Merdan Yanardağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast girişimine ilişkin FETÖ uyarısında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında saldırıya uğradı. Saldırı ile ilgili Twiiter hesabından açıklamalarda bulunan Merdan Yanardağ, "Kılıçdaroğlu'na yapılan suikastı şiddetle kınıyor, bu saldırıyı önemsizleştirmeye ve hedef saptırmaya çalışanları protesto ediyorum" ifadeleriyle saldırıyı kınadı.

Yanardağ, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK'lı olduğu iddilarına ilişkin "Kılıçdaroğlu suikastında en kolaycı açıklama suçu PKK'ya yıkmak.. Kimse böyle açıklamalara inanmasın.. Cemaatin suikast timlerine dikkat!" uyarısını yaparak, FETÖ'nün suikast timleri iddiasına dikkat çekti.

Suikast girişiminin 15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin parçası olduğunu belirten Yanardağ, "Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan alçakça silahlı saldırı, 15 temmuz gerici-faşist darbe girişiminin bir parçasıdır" dedi.

Merdan Yanardağ'ın Açıklamaları Şu Şekilde;  

"Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan alçakça silahlı saldırı, 15 temmuz gerici-faşist darbe girişiminin bir parçasıdır. Kılıçdaroğlu'na suikast, ülkede kaos ve darbe ortamının devam ettiğini gösterdiği gibi, AKP'nin yönetme yeteneğini yitirdiğinin de kanıtı.

yukarı çık
0
Paylaşım