Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

İlkokul Öncesi Öğrenciler Anasınıfı Yerine Kur’an Kurslarına

  • Yazan 
İlkokul Öncesi Öğrenciler Anasınıfı Yerine Kur’an Kurslarına

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilkokullara gönderdiği yazıda: “Bakanlığımızın yeni çalışmalarından, ilkokul öncesinden öğrencilerin anasınıfı yerine Kur’an kurslarına, gündüz bakım evlerine ve kreşlere göndermek isteyen veliler öğrencilerini gönderebileceklerdir.” ifadeleri yer aldı

Küçük çocukların Kur’an kurslarına yönlendirilmesinin pedagojik açıdan sakıncalı olduğunu belirten Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğni altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2009 yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olması için başlattığı projeden 2012 yılında çıkarılan 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte vazgeçti ve devreye Diyanet İşleri Başkanlığı girdi. Bugün Diyanet işleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları fiilen sıbyan mektebi işlevi görerek, okul öncesi eğitime alternatif hale getirilmiş durumda.

Evrensel‘in haberine göre, bu doğrultuda ilk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4- 6 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan “Kur’an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” uygulamaya sokuldu. Diyanetin projesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren ise yurt genelinde uygulanmaya başlandı ve 4-6 yaş çocuklar için yüzlerce Kur’an kursu açıldı.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilkokullara gönderdiği yazıda şöyle deniliyor: “Bakanlığımızın yeni çalışmalarından, ilkokul öncesinden öğrencilerin anasınıfı yerine Kur’an kurslarına, gündüz bakım evlerine ve kreşlere göndermek isteyen veliler öğrencilerini gönderebileceklerdir.

Ancak söz konusu kurumlara öğrenci kayıtları da e-okul üzerinden yapılacağından öğrencinin anasınıfına giden veya isteğe bağlı grubunda olması gerekmektedir. Okulunuzdan Kur’an kursuna veya kreşe gitmek için kayıt erteleme için dilekçe veren öğrencilerin velileri okula gelerek “anasınıfına göndermek istiyorum” diye dilekçe verecekler ve anasınıfına kayıtları yapılacaktır. Aynı gün kayıtlı oldukları Kur’an kursları veya kreş tarafından anasınıfından nakil yolu ile alınacaktır. Ancak anasınıfına kayıt yaptırabilecek yaş grubundaki öğrenciler için geçerlidir.”

‘BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLMELİ’

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev: Resmi yazışmalara aykırı, Kaymakamlığın haberi olmadan gönderilmiş korsan bir yazı. Küçük çocukların Kur’an kurslarına yönlendirilmesi pedagojik açıdan sakıncalı bir durumdur.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilkokullara kaymakamlığın haberi olmadan bu yazıyı göndermesi doğru değil. Resmi yazılarda tarih ve sayı olur. Yazı korsan bir yazı, el altından gönderilmiştir. Okul öncesi çocukların Kur’an kurslarına yönlendirilmesi de çocuk gelişimi açısından sakıncalıdır. Bu uygulamadan vazgeçilmeli. Okul öncesi eğitim bütün çocuklara zorunlu olmalıdır.

yukarı çık
0
Paylaşım